Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke tarkaborsos sajtmártásban, borított burgonyával

Csirke tarkaborsos sajtmártásban, borított burgonyával
Csirke tarkaborsos sajtmártásban, borított burgonyával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc ételeim közül való ez a recept. Legszívesebben a mártást pusztán önmagában enném, de hát mégis csak kell mellé egy kis husi is, hogy jóllakjunk.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

ajánlat

Szimpla burgonyapürével vagy sült krumplival is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst ujjnyi vastag szeletekre szeljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsiradékon kisütjük. Ha ez megvan, a húsokat félretesszük. 
  2. A hús visszamaradt zsírjában elkeverjük a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel. 
  3. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tarkaborsot, sózzuk. (Ha szükséges, kevés tejjel még hígíthatjuk.) Kiforraljuk, félretesszük. 
  4. A hagymát apró kockákra vágjuk, megfonnyasztjuk. 
  5. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. 
  6. Ha ez kész, leszűrjük, összetörjük, ízesítjük, sóval, borssal, és hozzákeverjük a hagymát. 
  7. Egy serpenyőt kikenünk zsiradékkal, megszórjuk zsemlemorzsával, belelapogatjuk a krumplipürét, és megpirítjuk, majd egy tányérra borítjuk.
  8. Tálalásnál a tányérra helyezünk egy cikk borított burgonyát, mellé a húsokat, és nyakon öntjük a tarkaborsos mártással.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 101
elküldve: 3
receptkönyvben: 207
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell borsos sajtmártásban, csirkemell fokhagymás sajtmártásban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-11-08 10:43

Kedves Szaszy!
Ez annyira finom volt, hogy hamarosan újra el kell készítenem. A mártás egyszerűen csodás! Mindenkinek nagyon ízlett. Köszi még egyszer! Üdv. Edit.

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2010-11-06 19:39

Kedves Szaszy!
Ez az étel annyira étvágygerjesztő, hogy el kell készítenem. Szerencsére úgy látom, minden alapanyag van itthon, ezért holnap ez lesz az ebéd. A sajtmártásod igazi telitalálat! A fotó gyönyörű! Gratulálok! Köszi az ötletet. Szép estét, Edit.

Szaszy
Szaszy / Szaszy Sun, 2010-11-07 17:04

Kedves Edit! Köszönöm :)! Örülök, hogy elnyerte tetszésed! Valószínűsítem, h már megvolt az ebéd, remélem nektek is ízlett :o) Üdv: Szaszy

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2010-11-06 16:24

Kedves Szaszy! Nagyon guszta ez az étel, és az ízét már érzem is a számban. :-) Hagymás-borsos krumplipürén nőttem fel, ez apukám egyik specialitása. Ő úgy készíti, h. a hagymát megpirítja és a hajában főtt tört krumplit a hagymás zsírra borítja, közben sózza, borsozza és az egészet megpirítja. Kevsé pirospaprikát is szór rá, h. szép színe legyen. A sajtmártást is imádom, de eddig csak szerencsendióval fűszerezve ettem. Nagyon finom lehet színes borssal, ki fogom próbálni. Köszi a receptet! Üdv: Gabi

Szaszy
Szaszy / Szaszy Sun, 2010-11-07 16:58

Kedves Gabi! Nagyon jól hangzik apukád verziója is, hmm.. biztos isteni lehet úgy is! A héten tuti ki fogom próbálni. Agyban már ötletelek, hogy mi mellé készítsem, vagy csak így magába :-) Köszi az ötletet! ;-) Üdv: Szaszy

946
csirkemell filé 100 dkg
finomliszt 1.5 evőkanál
főzőtejszín 5 dl
tej 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
trappista sajt 35 dkg
négyszínű bors 2.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 80 dkg
vöröshagyma 8 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek