Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb baconbe csavarva krumpliágyon

Csirkecomb baconbe csavarva krumpliágyon
Csirkecomb baconbe csavarva krumpliágyon
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen látható finomság SAJNOS nem combokból készült, hanem vendéget várva még csúcsosabb ízt szerettem volna kicsikarni, így egész csirkét fontam meg baconnel (pedig tudom, tapasztalatom bőven elég lehetett volna, hogy vendégváráskor NE újítsak - de ebben biztos voltam, hogy nem fogok csalódással járni). Bizony jártam, hiszen messze se közelítette meg még azt a kocsonyásságú állapotot sem, amit engednie kellett volna. Teljesen más ízt adott neki, talán, mert nem volt becsavarva, esetleg az egész csirke adott más ízt? Nem tudom, de levet is engedett bőven.
Ez nem azt jelenti, hogy nem ajánlom egész csirkével senkinek, hiszen nagyon finom volt, DE nem közelítette meg azt, ahogyan a csirkecombok baconbe csavart íze és állagát adni képes varázst megközelítenie kellett volna. Én ismertem az én receptem, és nehéz volt az elfogadás, hisz vállaltam egy ismeretlent egy igazi helyett.
Igen, bevallom, hogy egyedül voltam csalódottságommal, mindenki degeszre ette magát, ... akadt ki azt is kérdezte, - mi lehet ennél finomabb? Hmm, és ismer(t)em a választ :P.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bátorkodom kitartani, hogy ókrumplival a legjobb, nem is enged annyi levet, és a kocsonyásságon is segít.

Díszítésekhez való ötletek innen:
Paradicsomból-rózsa: http://www.youtube.com/watch?v=4Qkw0Q3c7KI&feature=related
Uborkából (az általam választott szára kb 3 percnél található): http://www.youtube.com/watch?v=Bc--Cn9Oqts&feature=related

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat bepácoljuk, és pár órát hűtőben tartjuk.
  2. A krumplit megtisztítjuk, tetszésünk szerint szeljük, és egy hőálló jénaiba összekeverjük a pár ek olajjal, sóval. Az edényben hagyjuk a krumpli 3/4-ét (ez lesz az ágy).
  3. Hozzáöntjük a kevés vizet. Pár szelet bacont ide-oda helyezek a krumpli közzé.
  4. A bepácolt csirkecombokat egyenként baconbe csavarjuk, és végeivel lefelé sorakoztatjuk, hogy majd ne kunkorodjanak fel a süléskor (fogpiszkálóval is rögzíthetjük - én nem szoktam).
  5. Közé illesztjük a fokhagymagerezdeket (lehet kettészelni is), és a megmaradt krumplit elosztjuk körbe a szélén, amivel segitjük a baconos combok rögzítését is.
  6. Az edény szélein csorgatunk kevés pár ek olajat körbe (ne túlozzuk, mert a bacon is enged magából süléskor).
  7. Alufóliával beborítva sütjük előmelegített sütőben kb. 50-60 percet a fővés idejétől számítva, majd kitakarjuk, és visszarakjuk még 20-25 percnyire (míg a teteje is átsül - de ne szárítsuk ki), s ezalatt a krumpli által engedett lé is jól elapad, s a krumpli kevés kocsonyás lében marad.
  8. Forrón, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 361
elküldve: 7
receptkönyvben: 590
elkészítve: 22/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

baconbe csavart csirkecomb, lerben sült krumpli baconös csirkecombokkal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csibaba13
Csibaba13 Sun, 2012-05-13 18:21

Szép Napot!

Köszönöm a receptet! Nagyon zamatos és finom lett! :)

üdv: csibaba13

Yve
Yve / Yve Tue, 2012-05-29 16:32

Koszonom, viszont kivanom!

Kedves egeszsegere! - szivesen!
Orommel olvasom es en is koszonom a visszajelzest!
Kivanok tovabbi jo sutest-fozest!
Udv: Yve

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-08 10:47

Kedves Yve!

Nagyon felséges látvány, na és az illata, (csíptem belőle, az íze is finom:-)) ), holnapra lesz, ebéd , nem igen akarnék melegítgetni, (főleg nem főzni!), -nem is nagyon lesz rá idő, a locsolkodók jönnek és jönnek.:-))
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és családodnak ,magam és a családom .:-))

Éva-Anyóca

Yve
Yve / Yve Thu, 2011-06-30 05:44

Köszi Edit, igen, az ember mindent kipróbál, ha különleges vendégről van szó, s mostanában nem hagyom magam és az "enyeimre"is szánok díszitésre (is) időt, főként vasárnapokon. Engem ez ki is kapcsol... S míg tehetem(jük) a legnagyobb szeretettel, ugye?
Jó sütést-főzést (mert akkor lesz tőled még sok finom recept a többi mellé), de nem vagyunk ennyire magunknak valók, tehát nem csak ezért kívánom! :-) s mellé vidám nyarat, szia-szia

hsgyorgyi
hsgyorgyi Wed, 2011-06-29 10:46

Kedves Yve!
Nagyon tetszik a recepted, csak azt szeretném megkérdezni, hogy a csirkecombokat miben pácoltad?
Köszi Györgyi

Yve
Yve / Yve Wed, 2011-06-29 12:37

Kedves Györgyi!
Kamis ízesítőket használok, s néha megdörzsölöm kis fokhagymagerezdekkel is a combokat...stb... ízlésed szárnyalatára vannak bízva... http://www.modernbuyer.ro/info-companii/21-info-companii/944-nou-kamis-r... persze ezt itt hirtelen találva egy drága példánya, én nem Net-ről vásárlom, csak, hogy lássd miről is van szó.
Nyugodtan használhatod saját fűszerkeveréked, a lényeg, hogy a combok átvegyék a finom ízeket és ebben majd jól átpárolódjanak.
Vidám és szép nyarat mellé, szia-szia

hsgyorgyi
hsgyorgyi Wed, 2011-06-29 15:28

Szia!
Köszönöm a gyors választ és a jókívánságot ! Neked is minden szépet és jót! Györgyi

593
csirkecomb 8 db
burgonya 2.5 kg
bacon 12 szelet
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint