Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb bakonyi módra

Csirkecomb bakonyi módra
Csirkecomb bakonyi módra
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Terikénél készítettük el az ételt, ugyanis ő a Bakonyból származik, és kitűnően készíti a bakonyi eredetű ételeket. Ízlés szerint más gombával is csinálhatjuk, változtathatunk a tejföl mennyiségén, a csirkecombból sem muszáj nyolcat sütni. Ez a fantasztikus étel nagyon jól tükrözi a Bakonyban élők gasztronómiáját. Mindenképp próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Badacsonyi vagy más Balaton-felvidéki bort ajánlok hozzá. Nokedlivel, csemegeuborkával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat jó alaposan besózzuk, borsozzuk.
  2. Olajon megpirítjuk, majd egy tányérra szedjük, és az olajban kicsit megdinszteljük a finomra aprított hagymát, majd ezt is lehúzzuk a tűzről.
  3. Belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük a fél dl vízzel, és a szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk.
  4. Kicsit összemelegítjük, majd beletesszük a combokat is. Néha megkeverve megpároljuk.
  5. Ha puhára párolódott a csirke, hozzáadjuk a levéhez a tejfölt, és ízesítjük. Nokedlivel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 31 435
elküldve: 5
receptkönyvben: 354
elkészítve: 33/39
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bakonyi csirkecomb, csirke bakonyi módra, gombás csirkecomb paprikásan tejföllel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Sat, 2014-09-13 19:31

Még soha nem csináltam bakonyi csirkét, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! Üdv: Cili

eletke
Eletke / eletke Sat, 2013-03-09 12:56

Koszonet a receptert, 1000 eve nem adtam bakonyit, szoval itt volt az ideje.Nagyon finom volt.e

zátapapa
zétapapa / zátapapa Tue, 2012-02-28 14:47

Hasonlóan készítem én is csak több tejfölt,3-4db nagy fej hagymával.Amikor a hagyma megpárolódott késhegynyi őrölt koriandert és köményt dobok bele.Biztos hogy nagyon finom úgy is ahogy Ön készíti el,elfogom készíteni.Üdv Zétapapa.

712
csirkecomb 8 db
vöröshagyma 1 közepes fej
csiperkegomba 30 dkg
fűszerpaprika 1 kk
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 dl
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint