Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb ínyenc mártásban sütve

Csirkecomb ínyenc mártásban sütve
Csirkecomb ínyenc mártásban sütve
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már untam a megszokott sült csirkecombokat. Valahogy beugrott, hogy gyerekkoromban ettem ketchupos combikat.  Persze a receptjét nem találtam, így kitaláltam egyet.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, majd besózzuk, borsozzuk, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a szószt: borókabogyót egy zacskóba tesszük, majd kés nyelével, esetleg húsklopfolóval összetörjük (vagy mozsárban).
  3. Egy tálba tesszük a ketchupot, a mustárt és a mézet, majd alaposan összekeverjük. Ezután a majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel és borókabogyóval ízesítjük.
  4. Csirkecombokat lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon elősütjük (fehéredésig sütjük).
  5. Ezután a combokat tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket alaposan bekenjük a szósszal. Pici vizet öntünk alá, majd lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Amikor már puha, levesszük a fóliát, és még 10-15 percig sütjük, hogy kicsit rápiruljon a szósz.
  6. Kukoricás rizzsel, friss salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 568
elküldve: 8
receptkönyvben: 159
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

vera82

Mióta szakács: 2013.07.29.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ketchupos csirkecomb, sült csirkecomb, ketchupos mártásban sült csirkecomb

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Fri, 2015-02-27 10:19

Kapirgálós csirke felsőcombokat áldoztam erre az ebédre.Figyelembe véve,hogy milyen ritkán jutok ilyen kincsekhez,nem kis dolog ...A kakukkfű kimaradt(anyaghiány miatt), a többi pontot az utolsó betűig betartottam.Mind a tíz ujjunkat megnyaltuk,de azt hiszem,a combok hosszabb ismerkedést is elbírtak volna a sóval és borssal.

592
csirkecomb 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 5 ek
mustár 1 tk
méz 1 ek
kakukkfű 1 kk
rozmaring 2 csipet
majoranna 1 kk
borókabogyó 2 db
finomliszt 4 evőkanál