Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb mézes-szezámmagos répával és curry-s tócsnival

Csirkecomb mézes-szezámmagos répával és curry-s tócsnival
Csirkecomb mézes-szezámmagos répával és curry-s tócsnival
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jól bevált családi receptet fejlesztettünk tovább. Azért szeretjük, mert gyorsan elkészíthető és tetszőlegesen variálható. Sosem tudunk eleget készíteni belőle.

hozzávalók / 4 adag

Csirke

Curry-s tócsni

Mézes-szezámmagos répa

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirke

  1. A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé pirítsuk aranybarnára egy forró serpenyőben, közben sóval, borssal ízesítsük.
  2. Ha szépen megsültek, a másik felüket is pirítsuk meg kicsit, így sütéskor nem fognak kiszáradni. Serpenyővel együtt (ha fém a nyele) tegyük 30 percre 180°c-ra előmelegített sütőbe. Ha a serpenyő nem tehető a sütőbe, fektessük a combokat egy tepsibe, és öntsük rájuk a kisült pecsenyezsírt.
  3. Tegyünk melléjük egy fej hagymát és két egész almát. Fedjük le alufóliával, hogy sülés közben átjárják az ízek. A 30 perc lejárta után vegyük le a fóliát, és csorgassunk a húsokra mézet, befejezésként pedig még 10-15 percig süssük.

Curry-s tócsni

  1. Amíg a hús sül, készítsük elő a tócsnit. A meghámozott krumplikat mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a 2 tojást, a curryt és a lisztet. Alaposan keverjük át, hogy a fűszerekből mindenhová jusson.
  3. Egy serpenyőben forrósítsuk olajat, közben formáljunk maréknyi golyókat a reszelt krumpliból, és a két tenyerünk segítségével nyomjuk laposra. Forgatólapát segítségével mindkét felét süssük aranybarnára.
  4. Édes chiliszósszal tálaljuk.

Mézes-szezámmagos répa

  1. Hámozzuk meg a répákat, és kevés főzővízben főzzük félpuhára.
  2. Mikor elkészülnek, fektessük egy tepsibe, és vágjunk mellé almakockákat. 170°C-os sütőben letakarva süssük 20 percig, majd forgassuk át mézben, és süssük fólia nélkül további 15 percig.
  3. Kb. 5 perccel a sütésidő lejárta előtt szórjuk meg szezámmaggal. Fontos, hogy a legvégén adjuk hozzá, mert különben megéghet.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 898
elküldve: 6
receptkönyvben: 379
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

AlbiGasztro

Mióta szakács: 2013.04.08.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes csirkecomb, csirkecomb mézes-szezámos répával és tócsnival, sült csirkecomb tócsnival és sült répával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kissreka1972
Kissreka1972 Tue, 2014-07-22 19:42

Elkészítettem. Szerintem tovább kell sütni vagy grillezni kell, hogy a képen lévő állapotot elérje az ember. Finom az íze. Legközelebb is elképzelhető, hogy elkészítem.

Kisscsillagh
Kisscsillagh Sun, 2014-02-02 11:22

Azt a mindenit! Összefutott a nyál a számban már a recept címének elolvasásakor. Ezt tuti elkészítem! Nagyon jól hangzik! Elmentve, jövő héten ez biztosan elkészül a konyhánkban. Köszi ezt az íncsiklandó receptet! ;)

961
csirke felsőcomb 1 kg
alma 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
méz 3 ek
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
tojás 2 db
curry por 2 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 50 dkg
alma 2 közepes db
méz 3 ek
szezámmag 3 ek