Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb rizzsel és gombával

Csirkecomb rizzsel és gombával
Csirkecomb rizzsel és gombával
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját elképzelésem alapján állítottam össze, és készítettem el  az ételt. Szeretem a csirkecombot kifilézve, mivel nekem jobb az íze csont nélkül, és hamarabb átsül.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A rizskörethez

A gombakörethez

ajánlat

Könnyű elkészíteni, és nagyon finom egytálétel, ebédre vagy vacsorára is kiváló. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifilézett csirke felsőcombokat megmossuk, kicsit besózzuk, állni hagyjuk, ezután a forró olajba tesszük, először a bőrös oldalával néhány percig, utána megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
  2. Ezután kivesszük egy tányérra, majd a visszamaradt olajba beletesszük a hagymát megdinszteljük, majd a karikára vágott zöldpaprikát, összeforgatjuk, és ráhelyezzük a húst. Hozzáadjuk a fűszereket, majd most már a lábast lefedve pároljuk.
  3. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajon megdinszteljük a mirelit mexikói zöldségkeveréket, majd hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, és fedő nélkül néhány percig közepes hőfokon pároljuk. Hozzáadjuk a kevés borsot és a sót, majd felöntjük a vízzel, és takaréklángon fedő alatt készre pároljuk. Néhány alkalommal megkeverjük. A víz el fog párologni, mire megpuhulnak a rizs és a zöldségek.
  4. A kis üveg gombát leszűrjük, és az olajon megdinsztelt hagymára tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, és mint a pörköltet elkészítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Minimax nagyi

Mióta szakács: 2011.10.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-paprikás csirkecomb zöldséges rizzsel, hagymán párolt csirkecomb gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1095
csirke felsőcomb 4 db
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 2 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rizs 1 bögre
víz 5 dl
mexikói keverék 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
gomba 35 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint