Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb szalonnás savanyú káposztával

Csirkecomb szalonnás savanyú káposztával
Csirkecomb szalonnás savanyú káposztával
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom egytálétel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát elfelezzük, majd cikkekre vágjuk, a sárgarépát ferdén, kb ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. A szalonnát 2 cm-es kockákra vágjuk, a forró olajban kb. 5 percig sütjük, majd kivesszük.
  3. A combokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a forró zsiradékban aranybarnára sütjük, kivesszük.
  4. A sárgarépát, a hagymát és a kakukkfüvet a forró zsiradékba tesszük, kb. 5 percig sütjük.
  5. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a szalonnát, felöntjük 200 ml vízzel, felfőzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  6. Egy fedeles tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a csirkecombokat, lefedjük.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és további 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 075
elküldve: 13
receptkönyvben: 204
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztás csirkecomb, répás-szalonnás savanyú káposztával sült csirkecomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Thu, 2014-12-11 20:41

Üdv Glaser!
tegnap ezt a finom ételt főztem vacsira,nagyon finom!
Köszi a receptet!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-30 23:25

Nagyon guszta!!! :-)
Ezt az ételt nekem a hétvégét el kell készítenem, köszönöm a receptet.:-)
Éva-Anyóca

1199
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 200 g
kolozsvári szalonna 150 g
csirkecomb 4 db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 6 szál
savanyú káposzta 300 g
cukor 1 teáskanál