Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb székely módra

Csirkecomb székely módra
Csirkecomb székely módra
140 perc / előkészület: 35 perc főzés: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredete egy régebbi Erdélyi Konyha Kalendárium. A recept szerint 500 g vöröshagymát kellett volna felhasználnom, de nekünk elegendő volt a 400 g is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.

  2. A csirkecombokat megmossuk, száritjuk, kicsontozzuk, megsózzuk, majd a felforrósított olajban erős lángon megpirítjuk, és félretesszük.

  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

  4. A burgonyát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, és hagyjuk hűlni. Hozzákeverünk 50 ml tejszínt, sót, szerecsendiót, és egy vajjal kikent fedeles tűzálló tálba simítjuk.

  5. Betakarjuk a hagyma felével, rászorjuk a füstölt szalonna felét, majd egymás mellé rátesszük az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a maradék hagyma és szalonna.

  6. A maradék tejszínt elkavarjuk az apróra vágott tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítük, és rálocsoljuk az ételre.

  7. A tálat lefedve 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és további 15 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 504
elküldve: 14
receptkönyvben: 206
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirkecomb, burgonyával sült csirke, szalonnás csirke erdélyi módra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-28 10:46

A recept tetszik, köszönöm ki fogom próbálni, az előttem szólónak igaza van, bár nem vagyok székely, de soha nem hallottam, vagy olvastam, hogy szerecsendióztak volna, DE! : -attól ez az étel guszta, és biztosan finom.:-)

deklon
deklon Sun, 2013-01-27 15:36

Hát ez tuti nem székely recept! Mi sohasem használtunk, használunk szerecsen diót! Tárkonyt annál inkább.Na de lehet nem rossz a recept, de a sok hagyma nem vonz....

815
csirkecomb 2 db
vöröshagyma 400 g
kolozsvári szalonna 50 g
burgonya 400 g
főzőtejszín 150 ml
tárkony 1 tk
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek