Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb tejfölös citrommártásban

Csirkecomb tejfölös citrommártásban
Csirkecomb tejfölös citrommártásban
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először is elkészítettem a "Sült csirkecomb salátával Gabystól", ami nagyon finom volt, aztán gondoltam, hadd legyen egy kis szaftja is. Így megszületett ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

  • 8 db csont és bőr nélküli csirkecomb
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 ek olaj
  • só, bors, csirke fűszerkeverék
  • 1/2 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk mustár
  • 1 lapos ek keményítő
  • 3 ek tejföl

ajánlat

Bármilyen körettel, rizzsel, krumplipürével, salátával tálalhatjuk. Én most tepsiben sült kirántott brokkolival tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megszórjuk a fűszerekkel, rátesszük a fokhagymát és az olajat. Félretesszük min. fel órára.
  2. Egy nagy serpenyőt megforrósítunk, és a combokat átsütjük benne.
  3. A maradék pácot egy kis vízzel (kb. 1/2 pohár), feleresztjük, és ráöntjük a husikra. Letakarva puhára pároljuk.
  4. A tejfölt, keményítőt, mustárt és a citromlevet, citromhéjat egy kis vízzel elkeverjük, hogy önthető legyen.
  5. Ráöntjük a husira, elkeverjük, és a tüzet elzárjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 048
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás csirkecomb tejfölös citrommártásban, tejfölös fokhagymás csirke, citromos fokhagymás csirke

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niko80
Nikóka / niko80 Mon, 2013-11-04 14:57

Elkészítettem tegnap ebédre rizzsel!Nagyon finom volt,szeretjük a csirkés ételeket.A kislányomnak készítettem sima sült csirkeszárnyat mert nem voltam benne biztos hogy szeretni fogja,de ízlett neki.Köszönöm a feltöltést,még biztosan elkészítem néhányszor mert az egész családnak ízlett.!!!!!!!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-11-04 15:18

Nagyon orulok, hogy izlett a csaladodnak, koszonom a visszajelzest! Nalunk is mindenki nagyon szereti. Es nagyon szivesen a receptet!!!
Udv. Veronika

szandokan
szandokan Mon, 2013-05-27 18:35

Hali-hali!
Az én kis kedvenceim nagyon kis király családi recepttel kedveskedtek az én kis kedvenceimnek:) A Sanyi kakas combjai a sok csajozástól szép nagyra és izmosra nőttek a tyúkudvarban.A gazdasszony meg igen csak gondolkodott mit is kéne főznie??? És akkor meglátta a cirmoskák receptjét:::)))A kakasbőr Lusszi cicáé lett,a csontok Ferkó kutyuskáé,a finom husit meg életembearanyozója (a párom) és én ettük meg.Először kissé paráztam a citrom miatt de nagyon jó kis pikáns végeredmény született.A citromhéj nálunk tiltó listás (az azonnali férfihalált okozó káposztás tésztával együtt) igy ő nem került a kajába.Rizi-bizivel tálaltam és NNNNAAAGGGYONNN FINCSI volt.Köszi a receptet!! Aztán hajrá-hajrá ne tétlenkedjetek mert ki vagyunk éhezve a jó kis kajákra!!!! Pussycetnek és Micinek cirmosbaris üdv,küld!! Veruskának sok puszi! Szandokán

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-05-28 12:56

Hali-hali Szandokan! A cirmosokkal egyetemben nagyon orulok, es koszonom a dicseretet. Mindazon felul oriasi derulest keltett kedves beszamolod a Sanyi kakas, Lusszi, Ferko es a vacsoratokrol.
Szerintem neked humoros storyk irasaval kellene foglalkozni nagyban....-)) mert NAAAAGGGGyONN tetszett, meg a cirmosok is jot nevettek rajta!!!!
Cirmosbaris udv Nektek mindnyajatoknak es puszi, Verus

vandre74
Vandre / vandre74 Thu, 2013-05-23 11:32

Nagyon örülök,hogy megtaláltam ezt a jó kis receptet:)Nagyon finom volt ,köszi:))

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-05-22 02:33

Nagyon jo kis konnyu, pikans csirke-etel ez, Csuki! Nem vagyok rizses, de rizzsel kepzelem el...NAGYON jol kepzelem, mert majdnem csurog a nyalam (meg nem reggeliztem)...a kemenyito az itt a kukoricaliszt, ugye??? T:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-05-22 10:24

En is rizzsel szeretem a legjobban... igen a kemenyito az kukoricaliszt itt nalunk, otthon etkezesi kemenyito. Puszi, Cs:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-05-22 01:44

Koszi Piroska, gyors es egyszeru, csak ovatosan a citromlevel, mert attol fugg milyen savanyu a tejfol. En mindig kostolgatom mielott a megadott mennyiseget mind beleteszem. Tudom, hogy ezt neked mint gyakorlott haziasszonynak nem szabadna mondanom, de a lanyom tegnap elkeszitette es neki savanyu lett. Majd meg o is megtanulja.....:))))) Puszi, Veronika