Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb tejszínes karalábéval

Csirkecomb tejszínes karalábéval
Csirkecomb tejszínes karalábéval
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi szakácskönyvben akadtam erre a receptre. Nálunk nagyon bevált, egyik kedvencünk lett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretként rizst kínáljunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

  1. A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe mártjuk.

  2. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott karalábét.

  3. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk 1 ek petrezselyemzölddel. Rálocsoljuk a tejszínt, majd az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 45 percig pároljuk.

  4. Levesszük a fedőt, és kissé megpirítjuk. Majd megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.





  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 610
elküldve: 8
receptkönyvben: 581
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karalábés csirkecomb

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aliju
aliju Mon, 2013-04-22 21:07

Isteni, köszönöm a receptet!! Sajnos petrezselymem nem volt itthon, de anélkül is tökéletes volt!

MArry
Marry / MArry Wed, 2012-07-11 11:43

Tejszín híján tejfölt használtam, de így is nagyon finom lett!

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Tue, 2011-12-20 19:31

Ma elkészítettem én is,hasonlóan az előttem szólóhoz,én is raktam bele sárgarépát,valamint egy pici vizet is öntöttem alá. Finom lett,ízlett az egész családnak. :) Köszi a receptet!

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Sun, 2011-05-08 22:15

Kedves Glaser!
Ma elkészítettem ebédre annyi változtatással, hogy a karalábé mellé sárgarépát is kockáztam. A végeredmény fantasztikus lett, köszönöm szépen.

tibóka
tibóka Sat, 2011-04-09 06:07

Köszi ezt a finom receptet. Egyszerű, gyors és nagyon ízletes! A lányom nem szereti a karalábét, de ez a kedvencei közé tartozik.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-20 14:49

Elkészítettük, mind megettük, s nagyon fincsi volt. A 200 ml. tejszínt is elbírta. Az állaga tökéletes lett.
Mi belevágtuk a karalábé szebb leveleit is, és elegendő volt a 180 fokos sütő is, (de sütője válogatja )

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-18 22:12

KITUNO !!!!! Nagyon finom!!!
Koszi szepen
E.B.

illesera
illesera Sat, 2010-05-08 15:08

Hát ez nagyon guszta ! imádom a tejszínes karalábés dolgokat ! de mi lesz a zsenge karalábéval a sütőben 45 perc alatt? nem fő péppé? és a tejszínes mártás nem marad túl híg ? ( merhogy a csirke is enged levet )??? nahát ezt mindenképp kipróbálom, nagyon tetszik ! köszi a receptet, üdv era

glaser
Glaser / glaser Sat, 2010-05-08 15:56

Szia Era. a karalabebol nem lesz pep, es a martas is eleg sürü lesz. De ha te gondolod akkor esetleg
a serpenyöbe valamivel tovabb süssd a combokat es csak 30 percre tedd a sütöbe. Üdv Maria

511
csirkecomb 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1.5 evőkanál
vaj 25 g
karalábé 2 kis db
főzőtejszín 100 ml
petrezselyem 2 ek