Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecsíkok fűszeres tésztában

Csirkecsíkok fűszeres tésztában
Csirkecsíkok fűszeres tésztában
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (59)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kevés húsból sokat szeretnénk készíteni, akkor ez a legmegfelelőbb étel. Egyetlen csirkemellből nagyon gyorsan, kiadós ételt készíthetünk. Csak arra kell vigyázni, hogy sütés közben távol tartsuk a családtagokat. Egy csirkemell bőven elég 4 főnek. Különféle fűszerkeverékeket használva más-más ízű ételt kapunk. További fázisfotók ITT találhatók.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nálunk burgonyapürével a legnépszerűbb vagy valamilyen zöldsalátával.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A csirkemellet ujjnyi széles és hosszú csíkokra vágjuk, majd gyengén megsózzuk.
  2. A tojáshoz egy kevés tejet vagy vizet adunk, és annyi sütőporral elkevert lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  3. Egyik  változat: tehetünk bele nagyon apróra vágott vöröshagymát és átpréselt fokhagymát.
  4. Másik változat: tehetünk bele különféle fűszereket vagy fűszerkeveréket. Legutóbb görög fűszerkeveréket tettem bele, annyit, hogy elég sós és fűszeres ízű legyen.
  5. Ebbe a keverékbe belerakjuk a csirkecsíkokat, majd bő forró olajban megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 155 208
elküldve: 55
receptkönyvben: 2 933
elkészítve: 186/241
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás csirkemell, csirkemell palacsintatésztában

Hozzászólások (59)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szekeresmiklósné
szekeresmiklósné Fri, 2017-05-26 18:23

Hogy ez milyen finom. Ahogy sült és hűlt, a gyerekek úgy jártak rá.Mire vacsorázni kellett volna, már teljesen teleették magukat.
Köszönöm a receptet!

DaniLili
DaniLili Mon, 2014-05-12 14:22

Kedves Azila1!
Honnan látom, hogy már szépen megsült a hús? Mindig ettől tartok, ha valami bundában készítem a húst

Azila1
azila / Azila1 Tue, 2014-05-13 16:12

Kedves Lili!
Hacsak nem maximum hőmérsékleten sütöd, akkor nem kell félni, hogy nem sül át, mert mire eléri a képen látható színt, addigra a csirke biztos átsül a bundában, mert annak nem kell sok idő. Az én kerámialapos villanytűzhelyemen 6 fokozat van, és az 5-ösön sütöm.

wiki01
wiki01 Tue, 2013-11-19 15:45

Többször is megcsináltam már, nagyon szeretjük és tényleg többnek mutatja magát mint amennyi valójában :) Utoljára halloweeni bulira csináltam fincsi mártogatósokkal :)

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2013-03-16 13:58

Kedves Azila!
Nem tudok elég hálás lenni ezért a receptért: pofonegyszerű, de magamtól valahogy mégse jutott volna eszembe. Már csináltam mindenféleképp, csípősen, fokhagymásan, mustárosan, ketchuppel, mindenképp jó. Egyetlen "hibája" van: addig eszem, míg le nem fordulok a székről.
Ismét köszönöm: Koszider

Mona89
Mona89 Sun, 2012-12-16 15:07

Hello, nagyon tetszik a recept, ki is akarom próbálni még ma :) Olyan kérdésem lenne, hogy ha csak adagonként akarom mindig frissen kisütni a húst, akkor a tészta a hűtőben eláll-e...magamra főzök csak, így nekem ez az adag 2-3 ebéd :)

lehet buta kérdés, de biztos, ami biztos.... :)

előre is köszi minden segítséget!

Mona89
Mona89 Mon, 2012-12-17 17:37

köszönöm a választ...én is így gondoltam :) azóta megcsináltam, csípős szárnyasfűszerrel és fokhagymával...már kedvenc :D

poloskeir
poloskeir Tue, 2012-10-30 20:53

Köszönöm a szuper receptet! A 4 éves lányom nem nagyon eszi meg a húst, ez viszont nagyon ízlett neki, annyira finom omlós volt! :)

Atkári Éva
Atkári Éva Wed, 2012-10-03 12:24

Kedves Azila !
Nagyon finom lett,csináltam borsosat és fokhagymásat :) petrezselymes krumplival :)
Köszi a receptet!

ven
ven Sat, 2012-09-22 20:16

Hamar elkészült és hihetetlen finom volt! :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2012-08-31 10:25

Szia Azila1!
Köszi a receptet! Szupergyors és szuperfinom :))). Felkerült mentőövként a "gyorsan finomat" receptárba :D. Mégegyszer köszi, üdv. Szivi

oosaki
oosaki Mon, 2012-08-20 15:22

Én is megcsináltam, kínai fűszerkeverékkel és gyömbérrel nagyon finom lett. A tésztába tettem a sót, így sokkal kevesebb idő alatt kész lett, majd édes szójaszószt (díszítésnek is jó) öntöttem cikcakkban a kész ételre. Máskor is elkészítem!

Azila1
azila / Azila1 Tue, 2012-04-10 13:43

Köszönöm szépen a hozzászólásokat, örülök, hogy mindenkinek ízlik.:)

dememol
dememol Fri, 2012-04-06 03:57

A csirkemell csikokat beleontom a masszaba es minden tiszta marad, a forro olajba rakom egyenkent villaval, pillanatok alatt megsul.

bogyokababa
bogyokababa Wed, 2012-03-28 15:01

Az ilyen recepteket szeretem: hipergyors, de egyben finom is! Még ha időm van sem szeretek sok időt a konyhában kotyvasztással tölteni...=)
Köszönöm ezt a jó kis receptet!

vena
vena Thu, 2012-03-15 12:23

minden szó igaz! nagyon finom, kiadós, pikk-pakk megvan. rendszeresítve lesz az biztos. :)
KÖSZÖNÖM a receptet.

sysy25
sysy25 Wed, 2012-03-14 20:19

Szia!
Megcsináltam és isteni lett,köszönöm hogy felraktad :D

mozsu25
mozsu25 Mon, 2012-03-12 20:29

Nagyon jól hangzik, biztosan ki fogom próbálni. De lenne egy kérdésem. Sertéshússal is meg lehet csinálni?

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2012-03-14 08:40

Meg, de csirkéből az igazi. Az nagyon gyorsan megsül és jó puha lesz a bunda alatt. Sertésből is próbáltam, de vékonyabbra vágtam a csíkokat.

jerika69
jerika69 Sat, 2012-03-10 17:52

Szia !
Isteni finom ,és nagyon kiadós! Köszönöm a receptet !

nori0092
nori0092 Thu, 2012-03-08 12:46

Szia. Kipróbáltam nagyon fincsi lett, és kevés hússal jóllakott az egész család :)

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2012-03-08 15:24

Pont az benne a legjobb, hogy nagyon kiadós, kimondottan hússpórolós étel.:)

comite
comite / comite Tue, 2012-03-06 15:36

Köszönet a receptért. Nagyon finom lett. Én egy pár órára mustárral, sóval, borssal hagytam állni a húsokat. Ötletes sütés.

Tévésámán
Tévésámán Fri, 2012-01-20 20:11

Ezt a közeljövőben tuti kipróbálom... Lehet kísérletezni a fűszerkeverékekkel :D

zsofi03
zsofi03 Tue, 2012-01-17 19:14

Finom nagyon, de még kezdő szakácsként nekem minden tiszta maszat lett, mire mindegyik csirkecsíkot kisütöttem.

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2012-01-19 12:54

Kedves Zsófi!
Én a csírkét mind beleteszem a tésztába, majdk kézzel, egyenként rakom az olajba. Mivel az edényt egészen közel húzom a olajos edényhez, így nem csöpög össze-vissza. Ha egy fóliát terítesz a serpenyő és a tésztás edény közé/alá, akkor egy mozdulattal majd kidobhatod a végén. Nem lesz semmi maszatos.:)

gamica
gamica Mon, 2011-10-31 17:09

Kedves Azila!
Tényleg nagyon finom lett, köszönöm!

Azila1
azila / Azila1 Tue, 2011-10-25 21:15

Kedves Vica! Kihagyhatod, de a sütőportól könnyebb, levegősebb lesz a bunda.

Carlsdóttir
Carlsdóttir Tue, 2011-10-25 13:09

énis megsütöttem BBQ fűszerkeverékkel nagyon finom lett :) de mekkora disznóólat csináltam a konyhából 10 percig takarítottam :D

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Fri, 2011-10-21 09:01

Kedves Azila1!
A tésztából ki lehet hagyni a sütőport, vagy a szódabikarbónát.? Ha palacsintát csinálunk abba sincs semelyik, mégis sűrű palacsintatészta masszát kapunk.Ugy nem jó?

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Mon, 2011-09-19 09:54

Nos, végül a hagyma kimaradt belőle. Mexikói keveréket tettem bele, és nagyon finom lett! Nem a családot kellett volna távol tartani, hanem magamat:) Miközben készítettem elropogtattam párat. Szerencsére annyi készült, hogy még mára is maradt. És még egy dolog: én soha semmit sem eszek hidegen, ami egykor főtt ételnek készült (mondjuk töltött húst, néha a családban a többiek hidegen is megeszik, vagy a fasírozottat), de ez még hidegen is finom, még délután is eszegettem belőle. Egyszóval csak ajánlani tudom:) és köszönöm!

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2011-09-19 06:54

A plusz fűszer biztos nem árt neki. Ha csak hagymával készíted akkor is más lesz az íze, meg akkor is, ha fűszerekkel. Mindkettőt kipróbálhatod. Én sokféle variációban is elkészítettem már, mindig ízlett a családnak.:)

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Sun, 2011-09-18 08:30

Ma elkészíteném, de vajon gond lenne, ha mind a két változatban? Magyarul, tennék a masszába hagymákat is, és fűszert is. Ugye nem rontanám el?

Nellix
Nellix / Nellix Thu, 2011-08-25 11:06

Kedves Azila!
Nagyon nagyon finom volt!!! Jelentem szódabikarbónával is tökéletesen működik. Valamint gigantikus mennyiség legyártása esetén másnap is nagyon finom!
Egy tanulságot levontam: bő olajban, nagyon bő olajban! :)

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2011-07-09 15:11

Ó, ez príma volt! És tényleg nagyon kiadós, egy fél csirkemellel úgy ettem magam degeszre, hogy még bőven maradt is (sült krumplival, salátával). A csirkéből visszamaradt masszát is belekanalaztam az olajba, finom golyóbisok lettek. Köszi!!
Koszider

Azila1
azila / Azila1 Tue, 2011-06-07 21:44

Kedves Leeanne!
Sajnálom, hogy nem olvastam el időben a kérdésedet. Örülök, hogy ízlik.:)

427
csirkemell filé 1 db
tojás 1 db
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 kk
0 ízlés szerint
tej 1 dl
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 dl