Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecsíkok zöldbors mártásban

Csirkecsíkok zöldbors mártásban
Csirkecsíkok zöldbors mártásban
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljesen mást akartam főzni (kínait), de természetesen gyorsan. Aztán jött a gondolat, hogy még jobban lerövidíthetem az időt, de ekkor már a köret készült. Így lett ez a furcsa ebéd, ami jó pikáns volt.

hozzávalók / 3 adag

A zöldbors mártáshoz

A pirított csirkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet ceruzányi csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Közben enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha már minden oldala fehéredésig (vagy kicsit tovább) pirult, hozzáadjuk a zöldbors mártás összetevőit (a zöldborsot szűrőbe téve öblítsük át, mert elég ecetes, sós lében teszik el).
  3. Engedjük fel a csirke alaplével, és főzzük fedő alatt 6-7 percig, majd öntsük rá a tejszínt is, és azzal is forraljuk össze.
  4. Egy evőkanál hideg vízzel keverjük el a keményítőt, és öntsük a mártáshoz. Keverjünk rajta kettőt, és zárjuk el a gázt, mert ennyi idő alatt be is sűrűsödött a szósz.
  5. Itt tojásos rizzsel tálaltam.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 23 496
elküldve: 4
receptkönyvben: 183
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemellcsíkok tejszínes zöldbors mártásban, zöldbors mártás pirított csirkével, borsmártásos csirkemell

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2018-10-23 10:50

Köszönöm. Igyekszem minél többféle képpen elkészíteni, mert nálunk gyakran kerül az asztalra a csirkemell.

316
olívaolaj 1 ek
zöldbors 1 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
csirke alaplé 2 dl
főzőtejszín 1 dl
étkezési keményítő 2 kk
worcestershire-szósz 1 ek
csirkemell filé 50 dkg
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 1 kk