Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecurry mazsolás rizzsel (Csirkecurry 3.)

Csirkecurry mazsolás rizzsel (Csirkecurry 3.)
Csirkecurry mazsolás rizzsel (Csirkecurry 3.)
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A curry azért jó, mert a megfelelő fűszerek mellett szinte bármiből lehet csinálni, és nem nagyon lehet elrontani. A mellékelt receptből is például elhagyható a hús, vagy lehet más zöldségekből, például karfiolból, vagy cukkiniből csinálni, a lényeg a paradicsomos fűszeres alap.
Ha nem akarjuk, hogy nagyon csípős legyen, használjunk ancho chillit  (legédesebb ízű chilifajta- a szerk.), de a bátrabbak durvulhatnak is. A bhut jolokiát (legcsípősebb chilifajta- a szerk.) azért nem ajánlom...

hozzávalók / 4 adag

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és reszelt gyömbért a szintén apróra vágott chili paprikával egy kicsi olajon néhány percig pirítom, majd jöhet rá a nagyjából 2x2 cm-es kockára vágott hús, fehéredésig.
  2. Ezt követően jön bele a kurkuma,  a garam masala, egy kis koriander (ezt szeretem mindig frissen összetörni, úgy egészen más az aromája), a paradicsomok kockára vágva, a sűrített paradicsom, és a zöldbab. (Ha konzerv zöldbabot használunk, akkor elég csak a vége felé beletenni, hogy ne törjön össze.)
  3. Felöntöm 1-2 deci vízzel, és lefedve addig főzöm, amíg szép sűrű nem lesz.
  4. A rizshez olívaolajon a kockára vágott hagymát megpirítom, majd jöhet rá a rizs, amit az olajon kicsit megfuttatok, azután felöntöm vízzel, és fűszerezem sóval, garam masalával, és egy kis kurkumával, valamint az őrölt fahéjjal.
  5. A vizet fokozatosan öntöm hozzá, és amikor félig kész, hozzáadom a mazsolát is. Amikor a rizs puha, már kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 857
elküldve: 1
receptkönyvben: 142
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sáfránysárkány

Mióta szakács: 2009.07.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-13 23:51

kösz a receptet most lett kész.
nagyon jó lett, nagyon finom.

437
csirkemell filé 2 db
zöldbab 12 dkg
chili 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
gyömbér 6 cm
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 3 db
sűrített paradicsom 5 dkg
kurkuma 2 teáskanál
garam masala 2 teáskanál
koriander 0 ízlés szerint
basmati rizs 20 dkg
mazsola 5 dkg
garam masala 1 teáskanál
kurkuma 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek