Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkefalatok parmezán sajt-mártással

Csirkefalatok parmezán sajt-mártással
Csirkefalatok parmezán sajt-mártással
38 perc / előkészület: 20 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami egészségeset főzni. Tudom, hogy a sütőben sült panírozott húsok sosem lesznek olyan finomak nekem, mint az olajban sültek, de azért megpróbáltam. Az eredmény? :) Próbáljátok ki ti is! :)

hozzávalók / 3 adag

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

ajánlat

Fontos: a húsok nem úszhatnak az olajban, de az sem jó, ha nincs alatta egy kicsi olívaolaj. Amennyiben úgy látjátok, hogy a panírt helyenként nem fedte be az olaj, mert már felszívódott, akkor öntsetek a tál aljára még egy kicsit, s egy húspiszkálóval vagy villával tologassátok, fordítgassátok bele a falatkákat. (Kezdők vegyék ki a jénai tálat a sütőből, tegyék a gázra, s ott dolgozzanak, mert könnyen megégethetik magukat, ha a forró sütőt kinyitva próbálgatják a leírt műveletet.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk nagyobb darabokra vagy szeletekre a csirkemellet úgy, hogy kedves kis falatkákat kapjunk majd (pl. diónyi nagyságúakat), és sózzuk be őket.
  2. Készítsünk ki 3 edényt a panírozáshoz, egyet a lisztnek, egyet a tojásnak és egyet a zsemlemorzsának.
    Válasszunk mélyebb tálkákat, így könnyebben tudunk panírozni. (Egy jó tanács kezd
    őknek: mindig csak kevés lisztet, 4 csirkemellfilé szelethez 3 tojást és zsemlemorzsát használjunk, inkább utólag adagoljuk a fogyóban lévő alapanyagokat.)
  3. A tojást villával felverjük, egy icipicit megsózzuk (én fehérborst is tettem bele.)
  4. Elsőként a lisztbe, utána a tojásba és végül a zsemlemorzsába forgassuk. Helyezzük egy nagyobb tányérra a falatokat. Tegyük be a hűtőbe pihenni 30 percre azért, hogy ropogós bundát kapjunk.
  5. Forraljunk fel vizet egy lehetőleg magasabb edényben (a sajtmártás gőzöléséhez kell).
    10 perccel a hűtőben pihentetés vége előtt melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  6. Mikor a sütő már jó meleg, egy hőálló tálra tegyünk sütőpapírt, öntsünk rá egy kis olívaolajat, (ne úszkáljon benne a hús), s helyezzük rá a husikat. Süssük 15-18 percig. Időnként forgassuk meg a húsokat.
  7. Közben készítsük el a sajtmártást: 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 5 dl tej, bors, szerecsendió, peperoncino por formájában (mint az erős pirospaprika).
  8. A egész tojást kézi habverővel felverjük, hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet, az 5 dkg vajat és a tejet. Gőz felett fogjuk sűrű szósszá főzni, így a gázon lévő edényre, amiben felforrt a víz, rakjunk egy hőálló tálat, s habverővel kevergessük a szószt, amíg sűrű nem lesz.
  9. Miután megkaptuk a kívánt sűrűséget, a sajt felét adagoljuk hozzá, s olvasszuk fel benne a sajtot, majd a következő adagot is keverjük bele. Akinek túl sűrű lett a szósz, egy kis langyos tejjel nyugodtan felöntheti. Én nem sóztam meg a szószt, mert a parmezán önmagában is elég sós. Utolsó lépésként, a pikánsabb íz kedvéért adjunk hozzá peperoncino port és szerecsendiót. (Gyerekeknél az előbbi nyugodtan elhagyható.)
  10. Ropogós, friss salátát kínáltam hozzá köretként.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 506
elküldve: 7
receptkönyvben: 354
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Jumalej

Mióta szakács: 2011.11.11.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Csirkefalatok peperoncino-parmezánsajt mártással, rántott csirkefalatok sajtmártással, sajtmártásos csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jumalej
Jumalej / Jumalej Sat, 2013-11-09 12:41

En 5 deciliter tejjel csinàltam, ha kevèsnek talàlod nyugodtan tegyèl bele tobbet. A lènyeg, hogy akkor suriteni is kell mèg, hogy ne vizes àllagu legyen a szòszod.

jszabi
jszabi / jszabi Sat, 2013-04-13 13:38

Szuper lett, ropogós is! :)
Mi a végén mikor már csak barnulni kellett a panírnak, feljebb vettük a hőmérsékletet 250˙C-ra.
Nagyon ízlett a családnak, idősebbektől a gyerekeken át nekünk is, köszönjük a receptet!
Nekem nagyon jól jött az olajban sütés ezen alternatívája, végre ismét tudok jóízű, nem olajtól tocsogó rántott húst enni!
:)

Jumalej
Jumalej / Jumalej Sat, 2013-11-09 12:44

Orulok, hogy ìzlett nektek. :) Manapsàg egyere inkàbb eloterbe kerul az olaj nèlkuli sutès, igy szerencsère szàmos recept kozul vàlaszthatunk màr ès fozhetunk egèszsègesebb fogàsokat.
Jò ètvàgyat!

901
csirkemell filé 40 dkg
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
parmezán sajt 10 dkg
tej 5 dl
vaj 3 dkg
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint