Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkefelfújt

Csirkefelfújt
Csirkefelfújt
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Berlinben nyaraltunk még 1983-ban, és ott ettünk valami ehhez hasonlót, csirkéből készült pudingnak nevezném. Ez inkább felfújt lett. Sokféleképpen lehet variálni, comb helyett csirkemellből, más fűszerezéssel, a húst ledarálva....

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, az összezúzott fokhagymát és a 2 tojássárgáját.
  2. A csirkecomb csontjáról lefejtjük a húst, és apró darabokra tépkedjük, de le is darálhatjuk. Belekeverjük a besamelbe.
  3. A tojásfehérjéből habot verünk, és azt is hozzákeverjük.
  4. Kis tűzálló formákba töltjük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. Petrezselyemmel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 500
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkefelfújt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

727
vaj 5 dkg
finomliszt 2 ek
tej 2 dl
sajt 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
csirkecomb 2 db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint