Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsleves és sült csirke

Csirkehúsleves és sült csirke
Csirkehúsleves és sült csirke
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mai fiatalok biztosan gyorsan ellapoznak, ha meglátják, hogy ezekben az ételekben ott van a csirke minden része... a fejétől a lábáig :) Pedig nagyon finom mindkettő. Gyerekkoromban mindig összevesztünk ki eheti meg a csirke fejét:) Ma már én sem eszem, de a férjem és a fiam igen. Viszont a lábát mindenki szereti:) Na és persze minden más részét is. De a lényeg: 2 kisebb csirkéből van egy levesünk és egy kiadós másodikunk. A vajban sütéstől omlós a hús, és a burgonya is, és picit más ízvilágot kapunk a megszokottól. Jó főzőcskézést! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét darabjai szedjük, a mellét lecsontozzuk, feldaraboljuk. Majd az egészet feltesszük főni, mint a húslevest (só, bors, delikát, petrezselyemlevél, 1 fej hagyma egészben).
  2. Olyan 15 perc főzés után kivesszük a húsok nagy részét, csak az aprólék, és a mellehúsa marad a lében, az fő tovább. Valamint kivehetjük a hagymát is. Az csak az íze miatt főtt benne, nem lesz szükségünk rá.
  3. A puha vajat elkeverjük egy fél citrom levével, rozmaringgal, és bármilyen fűszerkeverékkel.
  4. Megpucoljuk a zöldségeket, a krumplit és a gombát is. A répákat felkarikázzuk, a gomba felét felszeleteljük. A krumplit nagyságtól függően 4 felé vágjuk, és feltesszük főni sós vízben. Elég csak félpuhára főzni, majd leszűrjük.
  5. A répák és a felszeletelt gomba megy a levesbe, amibe beletesszük a tárkonyt is. Hagyjuk főni. (Zöldborsó is mehet bele, én azt most kihagytam.)
  6. Eközben egy tepsit vékonyan kikenünk a fűszeres vajjal, beletesszük a félig puha krumplikat. Majd a maradék gombát egészben, vagy kétfelé vágva a krumplira tesszük.
  7. A korábban kiszedett húsokat jól bekenjük a fűszeres vajjal, és sorban ráfektetjük a krumplira, és már mehet is a sütőbe. Légkeverésen, magas hőfokon szép pirosra sütjük. Ha szükséges, a húsokat egyszer át lehet forgatni. Fontos, hogy ne süssük sokáig, mert akkor kiszárad a hús.
  8. Eközben a leves is megfőtt, már csak egy kis betét kell bele. Ami lehet csipetke tészta, vagy bármilyen apró tészta pl. eperlevél is megteszi (csipetke: 1 tojás, pici víz és annyi liszt, hogy a nokedlitől keményebb tésztát kapjunk, és csak bele kell csipkedni a levesbe).
  9. 1 pohár tejfölt (vagy a tejszínt) kikeverünk 1 ek liszttel, vízzel higítjuk és ezzel behabarjuk a levesünket.
  10. Ha újra felfőtt, akkor belecsavarjuk a citromunk másik felének levét.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 001
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyevocska

Mióta szakács: 2012.04.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

két fogás a csirke minden részéből, húsleves, sült csirke, csirkehúsleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szteri
szteri / szteri Wed, 2012-05-02 19:33

Kedves Gyevocska!
Nagyon jo a recepted! Ma megföztem a csirkehuslevest, holnap frissen meggrillezem füszervajjal a hust belöle, krumplival. Hozza uborkasalata, es kesz is lesz az ebedünk. Köszi! Szteri

Gyevocska
Gyevocska / Gyevocska Wed, 2012-05-02 21:33

Kedves Szteri! Örülök, ha ízlett, és remélem holnap a második is jól sikerül majd:) Jó étvágyat hozzá! Köszönöm a dicséretet :) Üdv: Gyevocska

1935
csirke 2 db
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
gomba 20 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 175 g
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
teavaj 20 dkg
eperlevél tészta 10 dkg
víz 1.5 l