Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsos pástétom

Csirkehúsos pástétom
Csirkehúsos pástétom
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi tyúkhúslevesnek nálunk nagy hagyománya van. A főtt hús azonban már nem olyan népszerű, így évekig hússalátaként reinkarnálódott. Aztán pár éve egy sokadrangú bolti húskrém után arra gondoltam, ennél  én sokkal jobbat tudok. És legközelebb nem saláta, hanem krém lett a maradék tyúkhusiból. Pirítósra, szendvicsbe, paprikába töltve...eddig még mindíg elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Dobozba téve a hűtőben 1 hétig eláll(na).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kézzel leszedjük a csontokról, apróra vágjuk.
  2. A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, a hús mellé daraboljuk.
  3. Melléöntjük a majonézt, a mustárt és a fűszereket.
  4. Elektromos aprítóval összeturmixoljuk.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 54 243
elküldve: 11
receptkönyvben: 816
elkészítve: 43/47
Facebookon megjelent: 2

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húskrém, húspástétom, pástétom főtt csirkehúsból

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kdnoncso
kdnoncso / kdnoncso Sun, 2016-06-12 12:50

Kedves Dacota! Remek ez a recept, köszönet érte! Nálam maradékmentő húsos krémként fordul elő, csináltam már megmaradt töltött csirkecombból, baconbe tekert májból is, mindenhogy működik! Üdv: Noémi

enyediandrea
enyediandrea Wed, 2015-04-01 10:25

Nagyon ízletes, kellemes fűszerezésű krém lett belőle. Köszönöm a receptet!

Szyszy
Szyszy Sat, 2015-03-28 15:22

Nálunk a húsleves nem marad meg, mert mi nagyon szeretjük a főtt húst és a zöldségeket is. Ettől függetlenül persze biztos finom lehet, ki is fogom próbálni. De emiatt nekünk plusz egy fazék leves, mert nem bírnánk megállni, hogy ne együnk a húslevesből és mindenből ami benne van....

terranova56
terranova56 Tue, 2014-12-30 06:02

És szerintem sült hússal is működik, a rozmaring kifejezetten jót tesz a pástétomnak. üdv. Ticcsi

memilia
memilia Mon, 2014-10-13 21:33

Szia Nóra!
Először nem ezt akartam a maradék pulykából csinálni, de meggyőztél. A maradék felhasználás nem az erősségem, de ez kifejezetten jól sikerült, a siker 100%. Fél adagot készítettem, és majonéz helyett sajtkrém került bele, így isteni melegszendvics lett a végeredmény. Köszi az ötletet.:)
Üdv
Emi

Peverin
Peverin Thu, 2014-03-27 19:40

Szia! Nagyon jò a recepted. En rozmaringot nem raktam bele, mert nem volt itthon. Viszont a levesbol maradt sargarepat igen es szerintem nem rontotta el :) Esetleg arra gondoltam egy kis lilahagymaval is meg lehetne bolonditani :) Szep estèt! Bea

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-03-27 20:51

Szia Bea,
Persze, az benne a legjobb, hogy ízlés szerint variálhatod. :) A répával viszont vigyázz, mert a főtt répa hamarabb "romlik", mint a csirkehús!
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

Peverin
Peverin Thu, 2014-03-27 21:05

Szia! Köszönöm, hogy figyelmztettél, ezt nem gondoltam volna...
Üdv: Bea

Gablajt
Gablajt / Gablajt Wed, 2013-07-31 14:01

Hát ez isteni!!! Kislányommal épp az imént laktunk jól ebből a finomságból :) Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-03-16 20:29

Nagyon finom, köszönjük!:)) Nálunk se fogy a főtt hús, a férjem mondta hogy pirítsam meg és csináljak neki cézár-salit vacsorára, de mondtam hogy szerintem én tudok egy jobbat... először kicsit morgolódott, most meg itt tolja befelé ezerrel és teliszájjal kommentálja: "ev ifteni!" :))))))

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2011-03-17 14:15

Kedves Qwertz!
Nagyon szívesen, örülök, hogy sikere van :)
Szép napo!
Üdvözlettel:
Nóra

mikkromakka
mikkromakka Sat, 2010-10-09 10:22

Megcsináltam nemrég, jó krémesre, nagyon finom lett, reggelire-vacsorára kenyérrel ettük, 15 hónapos kisfiamnak is ízlett :) Köszönöm a receptet!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2010-10-09 10:57

Kedves Mikkromakka!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett neked és a családodnak!:)
Szép hétvégét!
Üdvözlettel:
Nóra

123
csirke 20 dkg
tojás 2 db
majonéz 30 g
mustár 3 kk
majoranna 1 kk
rozmaring 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 70 g