Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsos-sajtszószos penne

Csirkehúsos-sajtszószos penne
Csirkehúsos-sajtszószos penne
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel volt a nagy kedvencem, ha valami csajos este volt, és rendeltünk vacsorát. Annyira megszerettem, hogy megkérdeztem, milyen szósz van a tésztán? Akkor mondták: sajtszósz. Így nekiálltam a kis konyhámban főzőcskézni, és megszületett ez a recept. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a tészta vizét.
  2. Lereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a margarinon megpároljuk.
  3. A felkockázott csirkemellet beletesszük a megpárolt hagymákhoz, megszórjuk ételízesítővel, és tovább pároljuk.
  4. Közben a sajtszószt összekeverjük a tejjel és a tejszínnel, majd ráöntjük a megpárolt csirkemellre.
  5. A tésztát közben készre főzzük, leszűrjük, és félretesszük.
  6. A szószba még lereszeljük a sajt felét, és 1-2 perc alatt készre főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad a szószban.
  7. A tésztához keverjük a kapott szószunkat, és azonnal tálalható.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 837
elküldve: 6
receptkönyvben: 148
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kyruska

Mióta szakács: 2012.01.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Penne Napoly, csirkehúsos tészta sajtszósszal, sajtszószos penne csirkemellel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1042
penne 50 dkg
margarin 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé 40 dkg
főzőtejszín 200 ml
tej 1.5 dl
sajtszósz 30 g
sajt 20 dkg