Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsos töltött paprika

Csirkehúsos töltött paprika
Csirkehúsos töltött paprika
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Globusmajonéz receptversenyén feleségem, Faragó Márta, receptje a legjobb 10 recept egyike volt a több mint 500 beküldött recept közül.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kenyérrel fogyasztjuk.
Hideg előételnek is kínálhatjuk.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk.
  2. Nagyobb edénybe vizet töltünk. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, és felforraljuk.
  3. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
  4. Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük.
  5. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk.
  6. A sült húst apróra felkockázzuk.
  7. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk.
  8. A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyemzölddel, meg a bazsalikommal összekeverjük, és az ételízesítővel fűszerezzük.
  9. Végül a masszát a paprikákba tömjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 171
elküldve: 10
receptkönyvben: 608
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött paprika másként, csirkehússal töltött paprika

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-08-31 10:50

Kedves Batta Györgyné!

Örülünk sikerednek!
További szép napsugaras hetet kívánunk!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

Batta Györgyné
Batta Györgyné Tue, 2010-08-31 10:34

Örülök, hogy ráakadtam erre a receptre! Elkészitettem és nagyon izltett az egész családomnak Areceptkönyvembe is beletettem Bné.

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-08-19 08:07

Kedves szépróza!

Az észrevétel nagyon frappáns.
Képzeld a Globusnak is van már
Dijoni mustár készítménye.
Amikor a recept és az étel készült
még mi sem tudtuk.
További jó főzőcskézést!
Szép napsugaras hétvégét kívánok!
Üdvözlettel: Ferenc

325
paprika 8 db
ecet 1 ek
cukor 1 teáskanál
majonéz 3 ek
gomba 30 dkg
olívaolaj 1 ek
gyors rizs 125 g
csirke 20 dkg
újhagyma 5 közepes db
bazsalikom 6 levél
dijoni mustár 1 ek
petrezselyem 1 ek
ételízesítő 1 ek
bors 1 csipet