Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúspép babáknak

Csirkehúspép babáknak
Csirkehúspép babáknak
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kismamablogon olvastam ezt az ötletet. Azóta is alkalmazom, mert nagyon praktikus dolognak tartom, nekem megkönnyíti a dolgom.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Bármilyen  húst tehetünk így el.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk.
  2. Pici sót teszünk rá, és kevés vízzel felöntjük, puhára pároljuk (ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet).
  3. Egy kevés főzőlével összeturmixoljuk a husit, és mehet a jégkockatartóba (kis dobozkákba), a mélyhűtőbe tesszük.
  4. Ha legközelebb főzünk a csemeténknek, csak kiveszünk a fagyasztóból, és egy kockát beledobunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 37 070
elküldve: 4
receptkönyvben: 163
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

csirkehusi babáknak

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rapne
rapne Wed, 2012-01-11 15:54

Ez nagyon jó ötlet. :) Én eddig nyersen tettem el húsdarabkákat. Viszont még egy ötlet: ha nincs kéznél elegendő jégkockatartó, vagy kis doboz, akkor én csak simán frissen tartó fóliába tekert "batyukat" szoktam készíteni a pürékből (egy pohár szájára tesszük a fóliát és beleadagoljuk a pürét, majd felül összetekerjük a fóliát) és azokat egy nagyobb dobozban lezárva teszem a fagyasztóba. Pici meleg vizet ráengedve könnyen ki lehet csomagolni.

samuka6
samuka6 Mon, 2012-01-16 20:30

Na ennek a tippnek örülök :) Én is nyersen csomagolgatom a husit, mert nincs jégkocka tartónk külön csak olyan ami az ajtón van. Jajj, köszi. :)

mamacica
Mamacica / mamacica Tue, 2011-09-06 17:09

Ugye milyen praktikus és sokoldalú ez a jégkocka tartó?? Nem soká megjelenek én is egy ilyesmi recepttel. Egyébként amikor pici babák voltak a családba mi ezt a technikát galamb gússal készítettük, ami elég nehezen volt beszerezhető, ha mégis, akkor ez volt a legjobb megoldás, hogy filyamatosan szerepeljen galamb husi a babák étrendjében. Jó ötlet, ajánlom mindenkinek kipróbáéásra, számtalan ötlet rejlik benne. Még felnőtt étrendet is színesíthetünk ilyesfajta módon, pl: egy zöldség leves is feldobható 1-2 húskockával.

Jucci
Jucci / Jucci Tue, 2011-09-06 18:49

Kedves mamacica!
Igen nagyon praktikus dolog.Nekem nagyon megkönnyíti a dolgom,mert sok időt tudok spórolni,mert nem kell minden nap külön a húst is megfőznöm.És most hogy említetted,hogy a saját étrendünket is színesíthetjük a húskockával,egyből bevillant,hogy egy jó kis krémlevest mennyire feldobna!Köszönöm,jó kis ötletet adtál. :-)
Üdv.:Jucci

328
csirkemell filé 1 db
napraforgó olaj 1 ek
1 kávéskanál