Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkekocsonya

Csirkekocsonya
Csirkekocsonya
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Internetről az ötlet, meg saját elképzelés alapján (mint mindig :) ).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kocsonyaimádóknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a húst (felvágjuk, megmossuk) és 2 l vízben feltesszük főni. Miután kicsit főtt, és hab képződött a tetején leszedjük a habját, és beletesszük a többi hozzávalót (a zselatint és a tojást kivéve :)).
  2. A 2 tojást időközben keményre főzzük, és kihűtjük, majd megpucoljuk, és kettőbe vágjuk.
  3. A csirkét megfőzzük, míg a hús és a zöldségek jól megpuhulnak.
  4. Kiszedjük a húst, leszedjük a bőrét és kicsontozzuk, majd mélyebb tányérkákba helyezzük tetszés szerint, ugyanígy a répákat is kivesszük, felvágjuk és a tányérkákba helyezzük (a tojást is beletesszük).
  5. A levest hagyjuk egy kicsit ülepedni, majd leszűrjük, esetleg leszedhetjük a zsírját is.
  6. A zselatint feloldjuk egy kis vízben, és 10 perc után ráöntjük a leszűrt, meleg levest és felmelegítjük, folyton kevergetve vigyázva, hogy ne főzzük fel.
  7. Belekanalazzuk a tálakba úgy, hogy befedjen mindent, ami a tálkában van.
  8. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 29 507
elküldve: 2
receptkönyvben: 199
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

szárnyas kocsonya, kocsonya, kocsonya csirkehúsból

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Regina1
Regina1 Sat, 2015-02-14 12:25

Kedves Palice!
Megmondom őszintén,hogy még csirkéből, soha nem főztem kocsonyát.
Annyira guszta a Te csirkés kocsonyád, és biztosan nagyon finom is,hogy ezt ki kell próbálnom! Köszönöm szépen a receptet! :)

palice
palice / palice Mon, 2015-02-16 14:19

Kedves Regina !
Köszönöm szépen! Remélem, hogy elkészíted és ízleni fog. Majd írd meg ,hogy milyen lett.Nagyon szivesen !

csuricsibe78
csuricsibe78 Mon, 2012-12-31 14:20

Nagyon finom lett,a parom mar ketszer is evett belöle :) Pont olyan,mint amilyennek kell lennie,igaz a zselatinnal ovatos voltam,mert nekem lap van itthon....de tökeletes lett az allaga,ize...szoval minden!!!! Köszi,köszi,köszi! :DDD Ja,es boldog uj evet! :)

palice
palice / palice Mon, 2012-12-31 19:32

Nagyon-nagyon orulok.hogy jo lett,izlett es meg is irtad!Nagyon szivesen!
BUEK Nektek is! :)

Nacuska
Nacuska Tue, 2012-02-07 14:05

Elkészítettem! nagyonagyonagyon finom lett! pont olyan, mint szerettem volna! közkívánatra már gyártom is a következő adagot :)
köszönet érte!

palice
palice / palice Tue, 2012-02-07 16:32

Szia Nacuska!
Nagyonagyonagyon orvendek,hogy ennyire izlett es ezt meg is irtad nekem!
Nagyon szivesen.Egeszsegetekre!
Udv.Alice.

416
csirkecomb 4 db
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 2 db
bors 4 szem
0 ízlés szerint
víz 2 l
főtt tojás 2 db
zselatin 40 g