Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkelábpörkölt szarvacska tésztával

Csirkelábpörkölt szarvacska tésztával
Csirkelábpörkölt szarvacska tésztával
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy megosztó a csirkeláb: vagy szereti valaki, vagy kirázza tőle a hideg. 

Nagyon ettem volna pörköltet tésztával, de a húst annyira nem kívántam, a levét annál inkább. Megláttam a hentesnél a csirkelábat, és jött az ötlet: pörkölt lesz belőle. Nem bántam meg! A hagyományos módon készített pörkölt a szarvacska tésztával remek párost alkottak. A csirkelábon lévő "cupákokat" meg imádom leszopogatni. Többször elkészítettem, és nem csak a kutyák szeretik!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Száraz rosét ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lábakat rendesen megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra daraboljuk.
  2. A zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
  3. A tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, összekeverjük a hagymával.
  4. Kevés vizet öntünk rá, és beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot.
  5. Visszatesszük az edényt a tűzre, sózzuk-borsozzuk (tehetünk bele mást is, amit a pörköltekhez szoktunk).
  6. Amikor elkészült a pörköltalapunk, beletesszük a megtisztított csirkelábakat, felöntjük vízzel.
  7. Addig főzzük, amíg a lábakról szépen leválik a "hús". (Közben az elpárolgott folyadékot pótoljuk.)
  8. A szarvacska tésztát közben a csomagoláson megadott módon elkészítjük.
  9. Tálalás: a leszűrt tésztát tányérra tesszük, rámerjük a kívánt mennyiségű pörköltet (5-5 darabot, nehogy veszekedés legyen belőle!).
  10. Díszíthetjük rászórt petrezselyem zöldjével, chili-pehellyel.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

1StOne

Mióta szakács: 2018.04.14.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt csirkelábból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

741
csirkeláb 10 db
kacsazsír 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
szarvacska tészta 20 dkg
víz 2 dl