Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeleves lencsével és gyömbérrel

Csirkeleves lencsével és gyömbérrel
Csirkeleves lencsével és gyömbérrel
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors lélekmelegítő leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét, sárgarépát és gyömbért megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát szeletekre, a pórét gyűrűkre, a gyömbért apróra vágjuk. A lencsét átmossuk, és leszűrjük.
  2. A combokat lebőrözzük, majd csíkokra vágjuk.
  3. A levest a borókabogyóval és a szegfűszeggel felfőzzük, hozzáadjuk a pórét, sárgarépát, lencsét és gyömbért, kb. 10 percig főzzük.
  4. A húst a levesbe tesszük, felmelegítjük benne. Sóval, borssal, szegfűszeggel ízesítjük.
  5. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 330
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencseleves csirkehússal, csirkeleves lencsével, pórés-répás lencseleves csirkehússal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

270
póréhagyma 250 g
sárgarépa 250 g
gyömbér 25 g
csirkecomb 2 db
szárnyas alaplé 1.2 l
borókabogyó 1 db
szegfűszeg 2 db
vöröslencse 75 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek