Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeleves són sült krumpli gnocchi-val

Csirkeleves són sült krumpli gnocchi-val
Csirkeleves són sült krumpli gnocchi-val
135 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc boltomban fehérrépa hiány van (meg van, amikor karalábé vagy éppen zellergumó), így mindenféle ilyen fura leveseket kell főzzek, amihez nem szükséges.

hozzávalók / 8 adag

a gnocchi-hoz

a leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

a gnocchi-hoz

  1. A sütőt előmelegítjük 220 C-ra. A sót egy kicsi tepsibe öntjük, elegyengetjük. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, rárakjuk a sóra, és a forró sütőbe tolva puhára sütjük. Akkor van kész, amikor egy kést könnyedén bele tudunk szúrni a közepébe. (A sót többször használhatjuk.)
  2. Hagyjuk hűlni, majd megpucoljuk, és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, melegen több lisztet vesz fel, és nehéz lesz a gnocchi. Összegyúrjuk a liszttel, a tojások sárgájával, pici sóval, borssal.
  3. Egy nagy tepsit vagy tálcát megszórunk bőven liszttel. Az összegyúrt tésztából teáskanálnyit csípünk le (lisztes kézzel), megformázzuk dundi ovális alakúra, és a tálcára rakjuk.
  4. Bő, forró, sós vízben több részletben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, már kész is, tésztaszűrővel kiemeljük, és egy tálba rakjuk, amibe olívaolajat öntöttünk, és elkeverjük vele.

a leveshez

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajon megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát meg a zellert. Pár percig kevergetjük, belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk néhány másodpercig illatozni. Meghintjük a liszttel, megpirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel, belerakjuk a paprikát, paradicsomot (félbevágva), a csokorba kötött zellerlevelet meg petrezselymet, ja és a csirkemellet se felejtsük el, hogy az is puhára főjön. Sózzuk, később, mikor kóstoljuk, és a paprika mégsem csípős, akkor daráljunk bele borsot.
  3. Felforraljuk, majd kis lángon 30-40 percig főzzük, attól függ, hogy tényleg csirkemellet kaptunk-e, vagy beillik már bivalynak is.
  4. Mikor már minden szépen megpuhult, beleöntjük a zöldborsót, amivel pár percig főzzük. Végül a tejjel meg a tejszínnel kiforraljuk. Ez elég macerás, de most a csirkét kiszedjük, és lefejtjük a csontról, majd falatnyi darabokban visszarakjuk a levesbe.
  5. Tányérokba szedjük a levest, ízlés szerint rakunk a kis dundi gnocchi-ból bele.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 288
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeleves gnocchival, csirkeleves krumplis gnocchival, tejszínes csirkehúsleves gnocchival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-05-02 14:25

Szia Witch!

Nagyon jó a recept, tetszik, de ez a són sült gnocchi igen nagyon tetszik. Hasonlóan jár az agyunk. Múltkor a minestroneba tettem is gnocchikat.
A receptedet mindenképpen kipróbálom. Köszönöm az ötletet.
Üdv: Évi néni

witch
witch / witch Fri, 2014-05-02 14:53

Szia Evi neni!
Orulok, hogy tetszik! :o) Ha nem a gnocchi-hoz kellett volna a krumpli, akkor csak ugy megettem volna, mert a son sutestol olyan jo ize lett. Ha van otthon parmezan sajtod, tegyel bele 4 evokanalnyit, a recept azt is irta, de nekem pont nem volt, viszont anelkul is finom.
udv:witch
ui.: Sarga husu krumplit hasznaltam, nalunk az a legjobb minoseg.

388
burgonya 30 dkg
30 dkg
finomliszt 10 dkg
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
csirkemell (csontos) 2 db
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 2 csapott ek
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
paradicsom 1 közepes db
zellerlevél 2 db
petrezselyem 3 szál
2 teáskanál
zöldborsó 10 dkg
tej 2 dl
habtejszín 2 dl
víz 1 l