Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemáj karamellizált hagymával, rukkolás krumplival

Csirkemáj karamellizált hagymával, rukkolás krumplival
Csirkemáj karamellizált hagymával, rukkolás krumplival
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor a Szakácsok könyve csirkemája és Chili&Vanilia krumplipüréje találkoznak a konyhámban. Teljes átszabással. Fúziósnak nem mondanám, de talán ez a címke illik rá leginkább.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemájhoz

A rucola-krumplipüréhez

A karamellizált hagymához

ajánlat

Egy könnyű száraz fehérbor mellé igazán emeli a hangulatot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, összetörjük és elkeverjük a tesjzínnel, illetve a vajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és reszelünk rá szerecsendiót. 
  2. Hozzákeverjük az aprított rucolát is.
  3. Közben a megtiszított csirkemájakat összekeverjük az olívaolajjal, majd meleg serpenyőbe téve 3 perc alatt megpirítjuk. Így a csirkemáj belül szép rózsaszínes lesz, nem lesz túl száraz.
  4. Kivesszük a serpenyőből és megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, illetve  tört színes borssal.
  5. A karamellizált hagymához az olívaolajat felmelegítjük egy serpenyőben és hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott hagymákat.
  6. Mikor megdinsztelődött, hozzákeverjük a mézet és megkaramellizáljuk. A végén egy kis kanál balzsamecetet is adhatunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 841
elküldve: 2
receptkönyvben: 273
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kalmi
kalmi Mon, 2012-12-03 10:53

Jó lenne, ha használnád a nyomtatási beállítást (a nyomtatás utasításodat), mert most három oldalra úgy nyomtat a tiéd, hogy az első oldalon a kép mellett félig jönnek a hozzávalók, a másodikon össze-vissza minden,csak éppen az elkészítés szövege félig, a harmadikon meg semmi nincs. Ez tök fölösleges pazarlás, és ráadásul nem is olvasható. Egy receptnek egy oldalon kell lennie, különben multibérencnek tűnsz.

49pirike
49pirike Thu, 2012-05-31 17:14

Ma megcsináltam ezt a receptet, és nekem nagyon ízlett. Nem volt itthon rucolám és sóskával csináltam meg finom lett ,köszönöm.

Bianca
Bianca Mon, 2010-04-05 19:33

Fenséges, ez egy ízorgia, a karamellizált hagyma a ruccolás pürével és a májjal...Minden nap elkészíteném szívem szerint! ;o)

huppancs
Angela / huppancs Fri, 2009-12-18 04:15

:) Én egyenesen függője vagyok a édes hagymának:) Örülök, hogy "bejött" :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-15 13:14

A tegnap este megcsinaltam ezt a receptet. Bevallom az elejen egy kicsit tartottam a meztol, mivel nem igazan szeretem az edes izt, de vegul tettem a hagymara egy kicsit. Be kell vallanom nagyon finom lett. Masnak is ajanlom, hogy probalja ki. Koszi a receptet.

279
csirkemáj 30 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
rukkola 16 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sonkahagyma 1 db
lila hagyma 1 db
méz 1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
balzsamecet 1 kk