Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemáj szőlővel és mustmártással

Csirkemáj szőlővel és mustmártással
Csirkemáj szőlővel és mustmártással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és egész gyors fogás a szüret idejére.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, lehártyázzuk. A lilahagymát vékony karikára vágjuk.
  2. Kb. 2 ek vajon jól átsütjük - ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény!
  3. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.
  4. Amíg a máj készül, a maradék vajon, kis lángon a lilahagymát is karamellizáljuk. Időnként megkeverve jó 30 percig sütögetjük, míg a cukor kioldódik belőle és édeskés lesz.
  5. Kivesszük a lilahagymát, ráöntjük a mustot, és kicsit visszaforraljuk. Az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk a félbe vágott szőlőszemeket. Elzárjuk a lángot, visszatesszük bele a karamellizált hagymát, majd a mustos-szőlős-hagymás ragut igazságosan elosztjuk a májakon.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 796
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport

egyéb elnevezések

szüreti mustos máj szőlővel, szőlős máj musttal és karamellizált lilahagymával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skatafr
Skatafr Mon, 2015-10-05 19:19

Kedves Dacota!

A nagy nehezen beszerzett must már a hűtőben figyel, a szőlőfürtökkel együtt. Az lenne a kérdésem, hogy a vaj Nálad mit takar? Rama sütőmargarin megfelel, vagy igazi vajat használtál? Köszönöm a válaszod!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2015-10-05 19:21

Szia!
Vajat. :) Ha nincs otthon vaj, ezen ne múljon, de vajjal minden sokkal finomabb. :)
Szép estét!
Üdv,
Nóra

Skatafr
Skatafr Mon, 2015-10-05 20:49

Köszönöm a gyors választ, holnap lesz még időm beszerezni. Irtó kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz!

369
csirkemáj 600 g
must 1 dl
vaj 5 ek
szőlő 100 g
kékszőlő 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 2 közepes db