Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemáj tejszínes gombamártással

Csirkemáj tejszínes gombamártással
Csirkemáj tejszínes gombamártással
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a gombát, annak ízleni fog. Egyszerű, gyors és finom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat és a csirkemellet kis szeletekre vágjuk és kevés zsíron megsütjük.
  2. A finomra vágott hagymát zsíron megpároljuk,megszórjuk vágott petrezselyemmel és hozzáöntjük a felszeletelt gombát a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk. Rövid ideig forraljuk, majd habarással sűrítjük.
  3. Belekeverjük a tejszínt és a megsült húsokat. A tetejére vajdarabkákat teszünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 445
elküldve: 5
receptkönyvben: 726
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegabi

Mióta szakács: 2009.06.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombamártás

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andadam
Andadam Wed, 2015-05-06 18:17

Sziasztok :) ki szeretném próbálni a receptet. Van minden hozzávalóm kivéve a csirkemellet, abból kofogytam a héten. De van fél kiló daràlthùsom, szerintetek mennyire passzol ehhez az ételhez? Köszi, Àdám

odett0904
odett0904 Wed, 2014-02-12 13:55

Most akarom elkészíteni,galuskával (nokedlival)csinálta valaki?Milyen lehet?

Bosszancs12
Bosszancs12 Thu, 2012-07-19 18:14

Nagyon finom lett köszönöm:)
Annyit változtattam hogy a hagyma mellé zöldpaprikát is kockáztam, meg friss gombából csináltam

samecem
samecem / samecem Thu, 2011-02-10 11:56

Ez egy nagyon jó recept, finom kajcsi!!! Már többször csináltam, a családom egyik kedvence lett!!

szederbor
szederbor Wed, 2010-11-03 18:50

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Gyors, különleges, és isteni!
(Friss gombával készítettem, a konzervet nem szeretem.)

rebtom
rebtom Wed, 2010-10-20 11:53

Biztos bugyuta kérdés, de ezt csak így magában kell enni vagy valami köret is kell hozzá?

tide73
tide73 Fri, 2010-07-09 19:41

Nagyon finom lett!! A párom egy igazi ínyenc és nagyon dícsérte, nagyon izlett neki. Köszönöm!!

Annyi plusz tettem, hogy a húsra sülés közben tettem szárnyas fűszerkeveréket-borsot-ízvarázst.

Köszönöm!

809
csirkemáj 40 dkg
csirkemell filé 40 dkg
gombakonzerv 30 db
sertészsír 10 dkg
finomliszt 8 dkg
vaj 3 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint