Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas gombapaprikás

Csirkemájas gombapaprikás
Csirkemájas gombapaprikás
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gombát, meg a májat is - ideje volt összehozni a kettőt. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kipróbáltam már úgy is, hogy fele bor + fele vízzel töntöttem fel. Finom, pikáns lett. 

Aki szaftosabban szereti, nyugodtan használhat több tejfölt. 

Tarhonyával tálaltam, de szerintem bármilyen tészta- vagy krumpliköret illik hozzá.

Savanyúságok közül fejessalátát vagy csemegeuborkát tudnék elképzelni mellé.

A majoranna meg a kakukkfű együtt elég intenzív ízű, ezért bőven elég, ha csak az egyiket használjuk. Én azért mindkettőt beletettem.

Megjegyzés: Nem, a máj nem keményedik meg. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített zsiradékon megfuttatjuk a hagymákat.
  2. Rádobjuk a feldarabolt májat, és nagy lángon pirítjuk rövid ideig (kb. 3-5 perc). Mérsékeljük a lángot, rádobjuk a felszeletelt gombát, vagy a lecsepegtetett gombakonzervet. Sózzuk, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és/vagy majorannával. Lefedve pároljuk, míg a gomba levet ereszt.
  3. Ekkor levehetjük a fedőt, és nagy lángon főzzük, míg el nem párolog a leve. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük a vízzel, és visszatesszük a tűzre.
  4. A tejfölt a liszttel simára keverjük, merünk át rá a gomba levéből is.
  5. A tejfölt folyamatos kevergetés mellett apránként a gombához öntjük. Egyet rottyantunk rajta, míg besűrűsödik. 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 415
elküldve: 3
receptkönyvben: 309
elkészítve: 20/22
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-májas paprikás, gombapaprikás májjal, gombapörkölt, májas gombapörkölt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

punch22
Valent Nikoletta / punch22 Tue, 2014-05-27 23:16

Teljesen egyetértek, néha az egyszerű a legfinomabb :-)!!!
Köszönöm a jó kívánságot, viszont kívánom!!!
Jah, és még sok ilyen finom receptet....

235
gomba 0.5 kg
csirkemáj 0.25 kg
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 dl
tejföl 150 g
finomliszt 1 csapott ek