Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas-gombás spagetti

Csirkemájas-gombás spagetti
Csirkemájas-gombás spagetti
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízvilága nagyon hasonlít a spagetti carbonarahoz.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit megfőzzük. Közben elkészítjük a csirkemájas-gombás ragut.
  2. Kevés forrásban lévő vízbe dobjuk a májakat és fehéredésig főzzük.
  3. Ezután a vízből kivéve az almareszelő durva fokán lereszeljük.
  4. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, majd rátesszük a szeletelt gombát.
  5. Megsózzuk, pároljuk, majd zsírjára sütjük.
  6. Rászórjuk a majorannát, a törött borsot és a zúzott fokhagymát.
  7. Egy percnyi pirítás után hozzáadjuk a májreszeléket is, majd néhány percig még fedetlenül pirítjuk.
  8. A tejfölt a májra locsoljuk és a ragut jól összeforraljuk.
  9. A ragut a tésztára öntjük és összekeverve a sütőben átforrósítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 152
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

cartman81

Mióta szakács: 2012.04.14.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemájragus spagetti, gombás-májas spagetti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

935
csirkemáj 25 dkg
spagetti tészta 25 dkg
gomba 25 dkg
tejföl 2 dl
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 tk
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint