Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas imbisz

Csirkemájas imbisz
Csirkemájas imbisz
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imbizt akkor szoktam készíteni, mikor májpástétomot és franciasalátát is készítek. Így az egészben hagyott májakat a többivel együtt párolom a hagymás zsírban, és a fűszerektől is finomabb lesz.

hozzávalók / 6 adag

Az aszpikhoz

Az imbiszhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap főzött, zsírtalanított húslevesben feloldjuk a zselatint.
  2. Az edényünkbe töltünk két merőkanálnyit, és a hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, elkezdjük díszíteni először a kemény tojással és a többi zöldséggel, majd jön rá a csirkemáj és kevés aszpik (vigyázzunk, hogy ne ússzanak a hozzávalók). Közben mindig dermesztünk, és pakolunk rétegesen.
  3. A tejben felolvasztjuk a zselatint, ha langyos, belekeverjük a franciasalátát, majd a megkeményedett aszpikra öntjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 974
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

imbiz, aszpikos csirkemáj, franciasalátás csirkemáj aszpikban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-02-19 16:04

De gyonyoru ez tal! A hozzavaloit olvasva nagyon finom is lehet. Koszonom, hogy feltetted, elkeszitem!
Udv. Veronika:)

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2013-02-19 19:22

Örülök, hogy tetszik, köszönöm. Hamarosan megjelenik a sonkás változata is, remélem az is elnyeri majd tetszésedet. Üdv:Helga

198
csirke alaplé 7 dl
zselatin 3 ek
csirkemáj 8 db
főtt tojás 2 db
sárgarépa 1 db
csemegeuborka 3 db
csemegekukorica 12 dkg
zöldborsó 12 dkg
olajbogyó 4 db
franciasaláta alap 20 dkg
tej 1 dl
zselatin 2 ek