Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas leveles zöldfűszerekkel

Csirkemájas leveles zöldfűszerekkel
Csirkemájas leveles zöldfűszerekkel
37 perc / előkészület: 15 perc főzés: 7 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem, már említettem, hogy szeretjük a csirkemájat. Párom szokott egy pékségben venni ehhez hasonló májas táskát. Gondoltam, meglepem egy házi készítésűvel, azért ez mégis más. Nagyon örült neki, és mondta, hogy ez sokkal finomabb! Ennek meg én örültem nagyon.:)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen vagy langyosan tálaljuk. Mi bazsalikomos paradicsomsalátával ettük. Nagyon illett hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, átmossuk hideg vízben, leitatjuk, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A tésztát kiengedjük, és lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy, hogy 8 db kb. 12x20 cm-es téglalapot kapjunk. (Én először kicsit nyújtottam a tésztán, négy egyenlő részre vágtam, majd ezeken nyújtottam ki rendesen, és végül feleztem őket, hogy a megfelelő méretet megkapjam.)
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fűszerezzük, majd rátesszük a darabolt csirkemájat, és 5-7 perc alatt átsütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, még a sütőben is sülni fog. Nem kell félni, nem fog megkeményedni a sótól.
  5. A májat kicsit hűlni hagyjuk; közben egy tojást felverünk a kenéshez.
  6. A tésztalapok egyik rövid oldalán 3-4 bevágást készítünk derelyevágóval úgy, hogy a vágások ne érjenek el a tészta széléig; a másik oldalra halmozzuk a májat.
  7. A lapok szélét megkenjük tojással, hogy sütéskor ne nyíljanak szét a táskák, a bevágott részt ráhajtjuk a májra, majd egy villával megmintázva, összenyomjuk a tészta széleit.
  8. A táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és szép aranypirosra sütjük. (Érdemes ellenőrizni a tészta alját is, nehogy nyers maradjon.)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40x2 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 921
elküldve: 4
receptkönyvben: 335
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

májas leveles, csirkemájas táska

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bagirella
Bagirella Tue, 2016-03-15 13:39

Én egyben sütöttem meg mint egy beiglit. A kész májat megszórtam egy kis zabpehellyel, hogy felszívja a levét, és összekevertem egy felvert tojással, ami szépen összetartotta a tölteléket. Isteni finom lett!

Koós László
Koós László Tue, 2012-01-03 09:03

Helló szia, BUÉK !! Most nemsokára elkészítem ezt a finom kaját,hogy hogyan sikerült, arról majd beszámolok. Üdv Laci.

dida
Ildi / dida Fri, 2011-11-11 09:37

Szia Ági!
Mennyire sül át benne a máj? Azért érdekel, mert páromnak tetszene az ötlet, viszont csak SÜLVE eszi meg a májat! :)
Válaszod előre is köszi! :)
Ildi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Fri, 2011-11-11 09:42

Szia Ildi!

Teljesen:) Mivel a májat a hagymával és fűszerekkel serpenyőben átsütöd, kizárt, hogy nyers maradjon. A sütőben tulajdonképpen már csak a tésztának kell megsülni, mert a töltelék készen kerül bele. Ha gondoljátok, akkor a serpenyőben kicsit süssétek tovább, csak ne száradjon nagyon ki (esetleg fedő alatt). Remélem ízleni fog! Jó sütést!
Üdv: Ági

dida
Ildi / dida Fri, 2011-11-11 23:49

Szia Ági!
Köszönöm a gyors válaszod! Hamarosan ki lesz próbálva ez a recept! Lehet még én is megszeretem a májat? :D
Ildi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2011-11-12 08:11

Szia Ildi!
Hát...elképzelhető:) Én azért is szeretem, mert nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Biztos te is találsz olyat a receptek közt, ami ízleni fog. Remélem ez lesz az egyik.:)
Üdv:Ági

673
csirkemáj 50 dkg
leveles tészta 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db