Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával

Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával
Csirkemájas-szíves gombapaprikás tésztával
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden alapanyag a kedvenceink közé tartozik. Mivel eléggé zűrösek a napok sok tennivalóval - a karácsony, a télapó és egyáltalán a téli suliszünet előtti ügyintézés -, muszáj volt olyan ételt kitalálni, amiben van hús, gyors és finom. Az üres tányérok alapján úgy láttam, sikerült. Sokkal jobb a tejszínes ételeket igazi habtejszínnel besűríteni, teljesen más, valahogy teltebb az íze. A vajtól szép krémessé vált a szósz, fényes lett a színe.Nemrég találtam ezt az ötletet a TV Paprikán, és kipróbáltam. Dobott az ételen. Jó próbálkozást kívánok!

hozzávalók / 6 adag

A gombapaprikáshoz

A körethez

ajánlat

Valamilyen kellemes finom bor illik mellé, nem túl erős. Ne az domináljon. Nekünk házi bodzaszörpünk volt itthon. Hát igen, kinek ez, kinek az. Tálalhatjuk saját készítésű és kiszaggatott nokedlival is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk,olajban fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), közben sózzuk.
  2. Rászórjuk a házi pirospaprikát, jól elkeverjük, de addig levesszük a lángról.
  3. Beletesszük a májat és a szívet feldarabolva, majd a paprikát, a gombát és a paradicsomot is.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt rakunk bele ízlés szerint.
  5. Felöntjük vízzel, hogy ellepje teljesen. Fedő alatt, kis lángon kb. 35-40 percig főzzük, kóstoljuk, és ha kell, még ízesítünk. Főzhetjük tovább is, ha kell.
  6. Kivesszük a paradicsomokat és a paprikákat, majd a tejszínnel besűrítjük, felforraljuk, kikapcsoljuk, eldolgozzuk benne a vajat, és tálaljuk.
  7. Szokásos módon olajos, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és még forrón tálaljuk. (Aki nem ismeri, a zacskón rajta van meddig főzze. Van, aki al dente szereti, a család nem, én megfőzöm rendesen kb. 10 percig.)
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 530
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-gombapaprikás csirkemájjal-szívvel, csirkemájas gombapaprikás

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mayweda
Mayweda Mon, 2014-11-10 17:49

Szia!

Nagyon finom, és olcsó (igazi diákétel), feltéve, hogy valaki szereti mindkettőt. Én csak szívből és gombából csináltam, és megbolondítottam tárkonnyal is :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-30 11:28

Kedves Edit!Megpróbáltam, kijavítottam, de mikor újra beküldtem, nem az új, javított szöveggel jött ki.Akkor majd segítséget kérek, de most tényleg le kell mennem, mert leég a kajám.Köszi:Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-30 11:20

Kedves Edit!Köszi, próbáltam,és úgy ahogy írtad, de a tetején egy piros mezőn, kijött egy szöveg, hogy ez már kint lévő recept és abba már nem lehet variálni-ha nem is ez a pontos szöveg, de nem tudtam mit tenni.Próbáljam még újra?Oké,hátha....ha nem , megyek segítségért.Köszi:Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-29 19:53

Kedves porcukor!

Elnézésedet kérem, hogy nem tudtam a pontos kifejezést leírni.
Helyesen: al dente.
Csak itt tudom kijavítani, mert a felrakott receptekbe már nem tudok utólag belenyúlni.
Remélem, így is elfogadod?
Szép estét!Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-01-29 22:12

Kedves Éva belelehet javítani a receptekbe ! Menj a "saját oldalak" és ott menj fel a receptre . Felül a kép felett van ,hogy "szerkesztés " katt arra, javítsd ki és újból katt a beküldés gombra lent . Működnie kell. Ha nem , akkor kérd Eszter segítségét. Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-29 19:52

Kedves sztikelin!

A gomba beletevésének idejét tényleg kifelejtettem, de tudod, ha felrakják, már nem tudok rajta javítani.Kiírja, hogy ilyen recept már van fenn.
Ezért én ide tudom csak írni, hogy az ötös pontnál, amikor már majdnem készre főzöd, az utolsó kb. 8 percre, mennyiségtől és minőségtől függően, teszem bele.
Remélem, sikerült a hibát javítani.
Szép estét! Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 13:51

Kedves Éva-Anyóca!

Olaszul a "fog-kemény" kifejezés = al dente, és nem al' dante, ahogy Te írtad. Ha megkérlek rá, kijavítanád?
Tisztelettel
porcukor

forrás: http://www.mimi.hu/gasztro/al_dente.html

Andus54
Andus54 Mon, 2010-12-20 11:02

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm! Én is kívánok Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Évet..minél előbb megfogom csinálni...:-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-12-19 22:11

Kedves Andus54!Finom is lett.:-) Csak a sima gombapaprikás az nem olyan laktató az ételeket mindig doppingolni kell némi hússal, mert a férfiak,főleg a fiam, nem élhet hús nélkül.Próbáld ki, remélem, sikerülni fog.Szép estét.Szép hetet, kellemes karácsonyvárást!:-)))))Éva-Anyóca

766
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 3 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 ek
paradicsom 2 db
tv paprika 1 db
csirkemáj 75 dkg
csirkeszív 25 dkg
víz 1 dl
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csiperkegomba 1050 g
habtejszín 2.5 dl
vaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
tészta 50 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint