Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas tészta 3. - tört burgonyás

Csirkemájas tészta 3. - tört burgonyás
Csirkemájas tészta 3. - tört burgonyás
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Edit  csirkemájas tésztája ihlette, köszönöm neki.:-). Egy kicsit változtattam a mi aznapi elképzelésünk szerint. Mi legyen az ebéd? - kérdésemre a szokásos válasz jött: sok és finom!:-) Ezért döntöttem e mellett a recept mellett, burgonyával nagyon finom lett, sőt még  laktatóbbá is tette, és a hagymákkal, kevés őrölt pirospaprikával  az ízek összhatása  finom volt. Csak ennyi a történetem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Savanyú uborkával tálaljuk, finom borral kísérjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat mossuk, és héjastul sós vízben megfőzzük. Ha kész, lekapcsoljuk, hűlni hagyjuk (kb. 20 perc főzés)
  2. Feltesszük a vizet forrni a tésztának kevés olajjal, sóval.
  3. Lábasba tesszük az olajat, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, pici sót, és fedő alatt puhára pároljuk
  4. Majd beletesszük a deszkán éles késsel finomra kapart friss csirkemájakat. Állandó keverés mellett, közepes lángon fehéredésig pirítjuk, borsozzuk, összekeverjük a pirospaprikával.
  5. A burgonyákat pucoljuk, tálban összetörjük jó alaposan (mint a pürét).
  6. A burgonyát összekeverjük a májas alappal, ételízesítővel vagy sóval ízesítjük, és ha kell, még borsozzuk.
  7. Ha a tészta kifőtt, lecsepegtetjük, összekeverjük a burgonyás-májas alappal, és azon mód forrón tálaljuk. Savanyú uborkát kínálunk mellé.

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

burgonyapürés-csirkemájas tészta, csirkemájas-tört burgonyás tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-03-13 22:20

Kedves Edit!

Ez természetes:-))) , Te adtad az ötletet!!:-)))
Én csak elfogadtattam velük a burgonyás-tésztát, mert így jobban megették, hisz volt benne csirkemáj:-))))
Jó hétvégét,jó unokázást kívánok!:-))))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-03-13 12:21

Kedves mrsgrob!
Remélem, hogy nem fogsz csalódni:-))) Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá.:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob Sun, 2011-03-13 11:34

Ez nagyon nagyon jól hangzik. Szeretem a krumplis tésztát, szeretem a csirkemájat, kipróbálom.

487
burgonya 4 db
0 ízlés szerint
víz 1.5 l
csuszatészta 500 g
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 3 tk
ételízesítő 2 ek
csirkemáj 500 g
négyszínű bors 1 kk