Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas zöldborsóleves

Csirkemájas zöldborsóleves
Csirkemájas zöldborsóleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vitathatatlan, hogy a csirkemáj és a zöldborsó a legjobbat hozzák ki egymásból. De ebben a levesben még az eddigi tapasztalataimat is felülmúlták... Nem tudom, mi az oka: a tejszín, a többi zöldség? Egy biztos, pazar ízkombináció a végeredmény, még családunk azon tagjai is többször merítettek belőle, akik nem rajongói a leveseknek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikákra, a hagymát apró kockára vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és a hagymát megdinszteljük rajta. Amikor félig kész, hozzáadjuk a répákat, még pár percig dinszteljük, megszórjuk kevés paprikával, sóval, borssal, és felöntjük vízzel.
  3. Míg a zöldségek puhulnak, a májat falatnyi darabokra vágjuk. Ha a zöldségek félig megpuhultak, a leveshez adjuk a májat és a zöldborsót.
  4. Amikor a máj is és a zöldségek is megfőttek, a leveshez adjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt. Mielőtt hozzáadnánk, egy kevés levessel kavarjuk ki a hőkiegyenlítés végett. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és felforraljuk.
  5. Tálalás előtt kevés ecettel ízesítjük (elhagyható).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borsóleves csirkemájjal, tejszínes-ecetes-májas borsóleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

251
csirkemáj 20 dkg
zöldborsó 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 csapott ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ecet 1 teáskanál
víz 1 l