Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas-zöldséges rizs rizsfőzőben

Csirkemájas-zöldséges rizs rizsfőzőben
Csirkemájas-zöldséges rizs rizsfőzőben
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt itthon zöldborsóm, viszont zöldségkeverékem igen. Csináltam már zöldséges rizst a Tupperes edényben, így kézenfekvő volt ez a változat. Nem is csalódtam benne! Mi kicsit "szaftosabban" szeretjük a rizses ételeket, így ez is ilyen lett.

Először féltem a rizsfőző edényt így használni, de többször bebizonyította, hogy nem volt okom rá.

hozzávalók / 5 adag

A májhoz

A rizshez

ajánlat

Aki szereti a csirkemájat, annak biztosan finom! Mivel belsőség, nem túl gyakran készítendő!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A Tuppervare rizsfőző edénybe beletesszük a megmosott rizst, beleöntjük a  max. engedélyezett vizet és ételízesítőt teszünk bele. Beállítjuk a mikrót a teljesítménytől függően 20-30 percre.
  2. Egy megfelelően nagy serpenyőbe v. lábasba az olajon megdintszteljük a hagymát, majd kis idő múlva beletesszük a fokhagymát, és kevergetve együtt pirítjuk egy kicsit. Teszünk rá egy fedőt, és még 6-7 percig pároljuk is.
  3. Beledobjuk a májat, és kevergetve pirítjuk egy kicsit, majd pároljuk a fedő alatt. Közben hozzáadjuk a paradicsomot.  Fontos, hogy legyen leve az egésznek, akár a májtól v. a paradicsomlétől.
  4. A rizsfőzőt kivesszük, és rádobjuk a zöldségeket, jól összekeverjük, majd visszatesszük a mikróba.
  5. Többször megnézzük, milyen állapotban van a máj, és megkeverjük. Közben befűszerezzük, ahogy szeretjük. Ha már jónak ítéljük meg, egy májat kettévágunk, és megnézzük.
  6. A zöldséges rizst megnézzük, de nagyon vigyázzunk, mert már nagyon meleg! Kóstoljuk meg, elég sós-e, és a rizs-zöldség elég puha-e. Ha még nem jó, visszatesszük.
  7. Egyszer csak kész van a rizs-zöldség is, beleöntjük a májas edénybe, és jól elkeverjük. Ha száraz, forralt vízben oldott leveskockával megöntözzük, olyan legyen, ahogyan szeretjük.
  8. Fedő alatt hagyjuk még az ízeket összeérni, de figyeljük, nehogy leégjen, tehát keverjük is, de ne nagyon törjön össze minden.
  9. Ha már kész van, beleszórjuk a sajtot, petrezselymet, és lezárjuk.
  10. Van, aki tálalásnál is szór rá sajtot.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemájas rizottó rizs mikróban, májas-rizses egytálétel mikrós rizsfőzőben

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

570
csirkemáj 0.5 kg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
paradicsomlé 0.5 dl
cayenne bors 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
sajt 10 dkg
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
rizs 25 dkg
zöldségkeverék 25 dkg