Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájjal rakott kel

Csirkemájjal rakott kel
Csirkemájjal rakott kel
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy rakott kel variáció.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a kelkáposztát, leszűrjük, majd darabokra vágjuk.
  2. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
  3. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és 1 ek olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat és rövid ideig együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a rizst.
  4. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, a kelt a rizses májjal lerétegezzük. A tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas rakott káposzta, rizses-májas rakott kel, rakott kelkáposzta rizzsel és májjal rétegezve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

esthajnal7
esthajnal7 Sun, 2018-12-02 14:44

Szuper, hogy ráakadtam erre a receptre! Pont volt itthon 1/4-ed kelkáposzta és kevés csirkemáj (a többi hozzávaló amúgy is mindig van itthon; újhagyma helyett v.hagymát használtam), így könnyen össze tudtam állítani. Nagyon finom lett. :-)

700
kelkáposzta 0.5 közepes db
csirkemáj 25 dkg
rizs 12 dkg
újhagyma 2 közepes db
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 5 dl