Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájjal rakott zöldbab

Csirkemájjal rakott zöldbab
Csirkemájjal rakott zöldbab
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, mindent bele egytálétel.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot sós vízben megfőzzük.
  2. A rizst is forrásban lévő, sós vízben megfőzzük.
  3. 5 evőkanál olajon megpirítjuk a megpucolt és cikkekre vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot, a megpucolt és kisebb darabokra vágott májat.
  4. Belepréseljük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük 2 dl vízzel, fedő alatt pároljuk.
  5. Egy kisebb tepsi aljába terítjük a megfőtt és lecsepegtetett zöldbabot, rá a rizst, és ezen elterítjük a lecsós májat.
  6. A tetejét meglocsoljuk tejföllel, és 15 percig sütjük 180 fokon
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 687
elküldve: 6
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldbab, csirkemájas rakott zöldbab

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Fri, 2013-01-25 21:05

Én szoktam úgy is, ha nagyobb adagot készítek, h fél kg darált hús pörköltösen elkészítve, fél kg csirkemáj majorannával, hagymával, nagyon finom.

722
zöldbab 1 kg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 3 közepes fej
csirkemáj 50 dkg
paprika 4 db
paradicsom 1 db
gyors rizs 250 g
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek