Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájkrém

Csirkemájkrém
Csirkemájkrém
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk minden tagja nagyon szereti a kenőmájast. Amelyik azonban jó minőségű és ízletes, az nem olcsó és nem is áll el sokáig. Ezért jött az ötlet, hogy megpróbálkozhatnánk házilag előállítani. Így ráadásul még azt is pontosan tudom, mit tartalmaz. Amióta ezt készítem, nagyon ritkán fanyalodunk a bolti májasra.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Házilag készült rozskenyérrel vagy fehérkenyérrel egyaránt finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A zsír felét felolvasztjuk és a hagymát megpároljuk rajta, majd rátesszük a májat és kb. 6-8 percig pirítjuk.
  2. A tűzről félrehúzva ízesítjük majorannával, sóval, borssal.
  3. Az egészet sima krémmé turmixoljuk a tejszínnel, és a maradék felolvasztott zsírral.
  4. Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 462
elküldve: 6
receptkönyvben: 274
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemájas, májkrém házilag, házi csirkemájas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

356
csirkemáj 40 dkg
libazsír 15 dkg
habtejszín 1 dl
vöröshagyma 1 kis fej
majoranna 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint