Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájkrém házilag 3.

Csirkemájkrém házilag 3.
Csirkemájkrém házilag 3.
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra kaptam egyik barátnőmtől az 500 finom falat c. kiskönyvet. Ez volt az első, amit megcsináltam belőle. Igen ötletes vendégváró falatok vannak benne. Sőt, segít továbbgondolni, újraformálni a megszokott falatokat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Verziók:

  • kakukkfű helyett oregáno
  • plusz metélőhagyma
  • konyak helyett sherry
  • csirkemáj helyett kacsamáj

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát 4 ek vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és 5-6percig pirítjuk.
  2. A vajas lével együtt robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a konyakot, a maradék vajat, a kakukkfűvet és összeturmixoljuk.
  3. Hűtőbe tesszük, és 1-2 óra után már fogyasztható is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 48 586
elküldve: 6
receptkönyvben: 619
elkészítve: 15/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemájkrém, házi májkrém, csirkemájpástétom

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szepandi3
szepandi3 Fri, 2014-01-24 11:40

Hihetetlenül finom, 1 kg májból csináltam es nem bántam meg! Soha többet nem eszek bolti májkrémet:)!!!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-08-18 11:23

Szia Angela! En mar sok majkrem receptet kiprobaltam, es nem vagyok egy ujdonsult haziasszony, de ilyen finomra meg sohasem sikerult. Tokeletes recept es egyszeru. Azt hiszem, hogy eddig en mindig tulkomplikaltam es tul sokfele fuszert tettem bele:)))
Koszonom hogy feltetted!
Udvozlettel: Veronika

kollenberg
kollenberg Mon, 2012-11-05 18:07

Én római köménnyel készítem, kakukkfű nélkül. Isteni, ha lágyabbat akarok, még krémsajtot is teszek hozzá.

huppancs
Angela / huppancs Thu, 2013-01-31 10:18

római kömény itthon is nagy kedvenc, erre még nem is gondoltam:) köszi a tippet!:)

kollenberg
kollenberg Thu, 2013-01-31 18:12

Kedves huppancs, írd meg , kérlek, hogy ízlett így. Jó kóstolást: Évi

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Thu, 2012-05-24 11:11

Sziasztok,
én tettem bele konyakot, de nem kellett volna. A kakukkfű is egy domináns íz és a konyak is, a kettő együtt nekem sok volt. Persze ez csak az én ízvilágomról szól :)
Valószínű, hogy a +tejföl (v. mascarpone) lágyítja az ízt vagy a kakukkfű helyett a snidling is ilyen célt szolgálhat...

fishers
fishers Thu, 2012-03-08 17:33

Isteni finom ! Én vöröshagymát, tejfölt és egy kevés mustárt is tettem bele. Konyak nélkül készítettem. Két kolléganőm is elkérte a receptet.

GarfieldNiki
GarfieldNiki Fri, 2011-12-16 23:53

Isteni finom, nálunk nagy-nagy kedvenc lett, már többször megcsináltam baráti társaságoknak, és már tovább is adtam a receptet! Én teszek bele mascarponét, ha van, vagy tejfölt és kakukkfű helyett snidlinget. A konyak nagyon megdobja:)) Mennyei!!!
Köszönet érte!

huppancs
Angela / huppancs Sat, 2010-09-04 15:05

Örülök, nagy kedvenc itthon is!:)
Tudom ajánlani, ha krémesebbre vágynál egy kevés mascarpone hozzáadását is:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 19:51

Konyak nélkül, bocs.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 19:50

Nagyon jó. Én nem is bírtam kivárni amíg meghűl:) Amúgy a rum nélkül csináltam.

332
vaj 8 ek
fokhagyma 2 g
csirkemáj 40 dkg
konyak 2 ek
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint