Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájpástétom dió bundában

Csirkemájpástétom dió bundában
Csirkemájpástétom dió bundában
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, mutatós előétel! Olyan tepsit válasszunk a pástétom dermesztésére, ahol kb.  2 cm vastagra tud elterülni a massza!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, és üvegesítsük meg a szeletekre vágott hagymákat. Tegyük hozzá a megmosott, megtisztított csirkemájat, és fűszerezzük sóval, borssal, majorannával.
  2. Egy szaftmixerbe tegyük bele a meleg alaplevünket, az imént lepirított májat, a teszínt, és mixeljük teljesen pépesre. (Ha nincs mixerünk, húsdarálóval daráljuk le 2-3szor a sült csirkemájunkat.) A masszát helyezzük egy tálba, és a vajjal, konyakkal keverjük simára.
  3. A zselatinlapjainkat áztassuk hideg vízbe, és amikor gumi állagúra puhult, kevés vízzel mikróban folyósítsuk meg. A megolvasztott zselatint keverjük a még langyos májas masszánkhoz. 
  4. Vegyünk elő egy kisebb méretű tepsit, és a májas masszát egyenletesen osszuk el az aljára és simítsuk el a tetejét. Hűtőbe téve hagyjuk 2 órán át merevedni.
  5. Ez idő alatt a balzsamecetet a mézzel egy kisebb forralóban addig forraljuk, amíg egy szirup állagú folyadékot nem kapunk, aztán tegyük oldalra, és hagyjuk kihűlni. 
  6. A kihűlt májpástétomból készítsünk kb. 6 cm átmérőjű korongokat kiszúró segítségével. A korongokat forgassuk meg a pirított darált dióban.
  7. Tálaláskor a kalácsainkat pirítsuk meg, helyezzük tányér közepére, rakjunk rá 1 db diós csirkemájpástétomot és a balzsamecetes koncentrátummal dekoratívan locsoljuk körbe. 
  8. Salátalevéllel, ribizlilekvárral és almaszeletekkel díszítsük.

Jó étvágyat!

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 143
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: német
kalória: magas
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

májpástétom kalácspirítóssal, diós pástétom mézes sziruppal, csirkemájas pástétom pirítóssal balzsamecetes sziruppal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

613
csirkemáj 600 g
vöröshagyma 150 g
napraforgó olaj 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
konyak 30 ml
vaj 50 g
habtejszín 150 ml
alaplé 500 ml
lapzselatin 12 db
dió 100 g
kalács 70 dkg
balzsamecet 200 ml
méz 100 ml