Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájpástétom leveles tésztában

Csirkemájpástétom leveles tésztában
Csirkemájpástétom leveles tésztában
175 perc / előkészület: 15 perc sütés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Story nagyon nincs. A gyerekeimet vártam haza, és mivel nem tudtam pontos érkezésüket, így olyan ételt kellett kitalálnom, ami melegen, hidegen egyaránt jó. Telitalát volt!

hozzávalók / 8 adag

A pástétomhoz

A körethez

ajánlat

Akár vendégvárásra is. Előző nap elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat, hagymát, fokhagymát, kaprot (petrezselymet), fűszereket, tojást pépesítjük robottal.
  2. A sárgarépát, gyökeret felkockázzuk, belekeverjük kézzel a pépesített fűszeres májba.
  3. A leveles tésztát kb. 33 cm hosszú olajjal kikent őzgerinc formába vékonyra nyújtjuk. Ha ragad a tészta, nyugodtan alá, fölé lisztezhetünk. Beleterítjük a formába úgy, hogy a két végén is legyen a forma oldalán, és maradjon a pástétom beterítésére is.
  4. A parasztsonkát beleterítjük a tésztára, ráöntjük a híg, fűszeres májat. A tésztával betakarjuk, két végén jól összenyomkodjuk. 150-170 fokra előmelegített sütőben kb. 2 és 1/2 órán keresztül lassan sütjük.
  5. Ha nagyon sülne, a tetejét sütőpapírral letakarjuk, és 150 fokra levehetjük a hőfokot. A sütés vége felé megkenhetjük tejföllel. Miután megsült, kifordítjuk egy tepsi aljára tett sütőpapírra. Megkenjük tejföllel, és visszadugjuk a sütőbe, hogy szép színe legyen.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 756
elküldve: 8
receptkönyvben: 214
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

nekemannyima

Mióta szakács: 2010.10.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: tapas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csirkemájas tekercs, májas leveles, sós tekercs csirkemájjal őzgerinc formában

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

skylla
skylla Sun, 2015-10-25 19:22

Ez elegge udvariatlan, hogy a receptkükldö semmire nem valaszol. Szerintem is tul hosszu a sütesi idö. maximum a fele eleg lenne. a maj kemeny lett.

ekvondor
ekvondor Sat, 2012-12-01 16:05

Tetszik a recept,de miért kell ilyen hosszan sütni,hiszen a leveles tészta is 20-25 perces,a máj szintén 20perces étel.

Böbe0402
Böbe0402 Sat, 2012-11-10 01:00

Ne haragudj, de a parasztsonka mennyire fontos bele, ill. mivel lehetne helyettesíteni? Nagyon tetszik a recept, de nincs elérhető közelségemben parasztsonka. A többi hozzávalóval nincs gond, az megvan itthon. Köszi.

287
leveles tészta 1 csomag
csirkemáj 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
kapor 1 csokor
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
sonka 20 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 ek
chutney 2 ek
vegyes savanyúság 20 dkg