Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell Árpád módra

Csirkemell Árpád módra
Csirkemell Árpád módra
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gatyaszíj szorítós időszakban vagyok sajnos, de a jóízű ételt nem venném le a mindennapi étrendemből. Ez a recept az itthon talált alapanyagokból készült, és meglehetősen finom lett! Mielőtt valaki a fűszerezést szárítottal próbálná ki, ne tegye!!! Friss cserepes fűszernövényt a nagy áruházakban biztos lehet kapni, és ha az ember gondosan kezeli, hosszú távon jobban jár vele, mind az íze, mind a jellege miatt. Akkor kezdjünk is neki...

hozzávalók / 2 adag

Csirkemell

Köret

  • 12 közepes db burgonya
  • 1.5 l víz
  • ízlés szerint
  • 20 levél friss bazsalikom (annyit kell felaprítani, mintha petrezselymes krumplit készítenénk)
  • 4 ek vaj

ajánlat

Amennyiben fel akarjuk dobni az összhangot, desszertnek ajánlom a tiramisut, illetve aki szereti az édes vörösbort, javaslatom a Dankót.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkemell

  1. A melleket megmossuk, majd vízszintes irányban kettészeljük, megsózzuk és borsozzuk, majd a kakukkfűről lecsipkedett és összeaprított levelekkel megszórjuk. Ezek után félretesszük, amíg a köretet előkészítjük. Fontos, hogy a köret főzése és a hús sütése egy időben történjen, hogy a végén egy kellően meleg, friss ételt fogyaszthassunk.
  2. Amint a krumplit odaraktuk főni, a sütőnket 175 fokon előmelegítjük. Én légkeverésest használok alul és felül sütéssel, ezért a rácsokat úgy rendezem el előre, hogy lent és fent is legyen egy belőlük. Miközben a sütő melegszik, vékonyan kivajazunk egy kisméretű tepsit, ami elég a húsokhoz, majd belerakjuk őket, meghintjük az újhagymával, és rárakunk mindegyikre egy-egy vékony szelet szalonnát. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a vizet, lefedjük alufóliával, amit helyenként egy fogpiszkálóval megszurkálunk, és a sütő alsó részébe berakjuk.
  3. Amikor a krumpli megfőtt, kivesszük a húst, és megszórjuk parmezánnal, majd visszatesszük a sütő tetejébe, immár alufólia nélkül.
  4. Amint a krumplival kész vagyunk, kivehetjük a húst, immár tálalásra készen!
  5. Jó étvágyat mindenkinek!

Köret

  1. A krumplit meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük.
  2. Mikor a krumpli kész, a vizet leöntjük róla, majd az előzőleg felaprított bazsalikomot egy kevés vajon megfuttatjuk, lehetőleg enyhén.
  3. Felolvasztjuk a maradék vajat, és krumplival, bazsalikommal összeforgatjuk.
  4. Készen is vagyunk!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

E-leven

Mióta szakács: 2013.11.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kakukkfüves parmezános sült csirkemell bazsalikomos krumplival, parmezános csirkemell burgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1018
csirkemell filé 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 4 szál
erdélyi szalonna 40 g
újhagyma 1 db
parmezán sajt 100 g
víz 30 ml
burgonya 12 közepes db
víz 1.5 l
0 ízlés szerint
bazsalikom 20 levél
vaj 4 ek