Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell batyuban, sajtmártással

Csirkemell batyuban, sajtmártással
Csirkemell batyuban, sajtmártással
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vidéki esküvőn, mint vendég voltam jelen és ott szolgálták fel ezt a finomságot.
Azóta a Teri néni éttermében is szerepel az étlapon.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A mártáshoz

ajánlat

Ünnepi ebédre kiváló választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet befűszerezzük és félangolosra sütjük.
  2. A tésztát elkészítjük, az alapanyagokat egyneművé dolgozzuk, konyhai robotgéppel.
  3. A tésztát kelesztjük 30-40 percet, meleg helyen, letakarva.
  4. Kelesztés után a tésztát 4 felé osztjuk, és kinyújtjuk és 1 cm vastagra.
  5. A tésztakockákba szórjuk a müzlit, majd belehelyezzük a félig sült csirkemelleket, és összecsomagoljuk.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a töltött tésztákat megsütjük, kb. 25 perc alatt.

Közben elkészítjük a mártást:


  1. Vajat olvasztunk és a lisztet zsemleszínűre pirítjuk.
  2. Tejjel felengedjük, és simára keverve felforraljuk.
  3. A sajtot lereszeljük, és a mártásba keverjük, ízlés szerint sózzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 280
elküldve: 23
receptkönyvben: 926
elkészítve: 15/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelt tésztába bugyolált csirkemell sajtmártással, tésztában sült csirkemell sajtmártással.

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyevocska
Gyevocska / Gyevocska Thu, 2013-10-24 14:06

Ma megcsináltam, isteni finom. Gratulálok:) A müzli nekem is kimaradt, csak csokis volt itthon, de pótoltam apróra vágott lila hagymával, és készítettem mellé paradicsom salátát. Ki fogom próbálni müzlivel is, érdekel úgy milyen. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a receptet :)

Friedmann
Friedrich Antal / Friedmann Thu, 2013-10-24 15:45

Örülök, hogy ízlett, biztos ügyes vagy a konyhában. A müzli a sajtmártást hívatott kicsit különlegessé varázsolni. :)

tularaemia
tularaemia Sat, 2013-02-02 13:58

Nagyon megcsinálnivaló recept, csak a müzlit nem értem, segítsetek!!!

bellerreni
bellerreni Tue, 2011-09-20 14:23

Köszönöm a receptet, kipróbáltam igaz némi módosításokkal :) Nagyon finom lett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-09 14:59

Kedves Juci!
köszönöm az információt, a lapot megnéztem és kommenteltem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-08 20:30

Hmmmmmmmmm, ezt én is szeretném!