Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell brokkolimártással

Csirkemell brokkolimártással
Csirkemell brokkolimártással
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle csirkemell variációt kipróbáltam már, szeretek egy adott alapanyagot változatosan felhasználni.


hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, forró, sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
  2. A hússzeleteket kissé megsózzuk és megborsozzuk.
  3. A hagymát finomra aprítjuk.
  4. Egy magas peremű serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a hússzeletek mindkét oldalát megsütjuk benne, majd kivesszük.
  5. A hagymát a serpenyőben üvegesre pároljuk, hozzáöntjük a tejet és állandóan kevergetve felforraljuk.
  6. A krémsajtot apránként a mártáshoz adjuk. Habverővel addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  7. A mártást borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  8. A brokkolit óvatosan a mártásba keverjük, beletesszük a húst, és gyenge tűzön átmelegítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 461
elküldve: 10
receptkönyvben: 663
elkészítve: 38/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura

Mióta szakács: 2009.07.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csirkemell krémsajtos brokkoli mártásban, Csirkemell krémsajtos mártásban brokkolival

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

doika
Dora Herrmann / doika Fri, 2014-01-24 18:32

Én most csinálom, csak főtt csirkecombbal, és tejszínnel füstölt sajttal :))) ez a te és az én receptem keveréke :)

nikipszilon
nikipszilon / nikipszilon Mon, 2013-12-02 21:08

Tegnap megcsináltam, és még mindig ezt majszolom (igyekszem minél kevesebbet enni belőle, hátha még holnapra is marad), valami isteni finom, köszönöm a receptet! Két megjegyzésem lenne még: egyrészt még sosem sütöttem vajban a csirkét, általában napraforgó- vagy olívaolajon, de éppen "vajas korszakomat" (vagy inkább "antimargarin") élem, így nagyon kíváncsi voltam, és azt kell, hogy mondjam, zseniálisan finom!!! Igen nagy erőfeszítésembe került, hogy a mártás elkészültéig maradjon legalább páromnak, ha nekem csak néhány darabka is. :) Tényleg szuper, ezentúl gyakrabban fogom így sütni a csirkemellt. A másik pedig, hogy nekem eléggé folyós lett a mártásom, legközelebb ki fogom próbálni kevesebb tejjel, mert ez így "úszós" lett, ami az ízéből nem von le, de kicsit krémesebbnek vártam. Ettől függetlenül nagyon ízlett, a brokkolis és a vajas korszakom ötvözése a mindig kedvenc csirkemellel - nyamm... Köszi! :)

poisonivy13
poisonivy13 Wed, 2013-03-27 09:34

Szuper kis recept, köszönöm szépen. Tegnap elkészítettem és még reszeltem bele egy kis füstölt sajtot, nekem így lett egész és még egy kicsit finomabb, próbáljátok ki, ha gondoljátok.
Mindenkinek jó főzőcskézést :)!

nbeatrix
nbeatrix Wed, 2011-11-23 14:23

Nagyon jó kis recept! Legközelebb hallal is ki fogom próbálni.
Svéd burgonyával készítettem el, nagy dicséretet kaptam a vacsoráért :)
Köszi, Bea

mocsing
mocsing Sat, 2011-11-19 17:29

Kedves Laura,

amióta ráleltem erre a receptre, azóta gyakran készítem különlegesebb alkalmakkor. Még a lakótársnőm is elkérte vmelyik nap. Kedvenc hozzávalóimból készül. Isteni finom!
Köszi a receptet!

Kat
Kat Tue, 2011-03-08 21:33

Szia Laura!
Hosszú hétvégénk egyik menüje tutira ez a recept lesz! Biztos finom! Könnyű, egészséges étel. Már csak egy kis levest kellene elé kitalálni.
További szép estét! Kata

Laura
Laura / Laura Sun, 2011-07-31 12:03

Szia Kat!

Elnézést a késői válaszért!Mi nagyon szeretjük,mert hamar elkészül es az ize is finom.Remélem nektek is elnyerte az izléseteket!:)

Szép Vasárnapot!

Laura

hjani
hjani Fri, 2011-01-28 22:39

szia Laura, időközben elkészítettem és nagyon finom lett! Köszönjük a receptet.

hjani
hjani Fri, 2010-12-31 00:28

Kedves Laura!
Melyik krémsajtot használtad? Tutira szeretnék menni és nem mellé nyúlni a polcon..
Illetve a vajból elbírja az 1 csomagot, 100gr-t?

köszi szépen

hjani
hjani Fri, 2010-12-31 00:28

Kedves Laura!
Melyik krémsajtot használtad? Tutira szeretnék menni és nem mellé nyúlni a polcon..
Illetve a vajból elbírja az 1 csomagot, 100gr-t?

köszi szépen

Laura
Laura / Laura Fri, 2011-01-28 22:02

Szia hjani!
Eloszor is elnezest kerek a kesoi valaszert!En a philadelphiat hasznalom es a vajbol kb 3 evokanalnyit szoktam rakni de ez persze fugg a serpenyo meretetol is!Remelem tudtam segiteni!
Kellemes 7 veget!
Udv Laura

manna113
manna113 Thu, 2010-12-30 20:25

Nemreg elkeszitettem, nagyon-nagyon finom. Vajon meg sosem sütöttem hust, egeszen mäs ize van igy. Sokkal finomabb. :) a märtäs...mmmm....szoval isteni ebedünk volt. Köszi a receptet!

skylla
skylla Sat, 2010-05-01 09:01

kar, hogy nem lehet pontozni, 10/10 (es mi is csak igy esszük meg a brokkolit)

szonja
szonja Wed, 2009-12-09 13:07

Nagyon finom!! Így elkészítve az egész család megeszi a brokkolit :) Köszönöm a receptet és Kellemes Ünnepeket!

474
brokkoli 50 dkg
csirkemell filé 40 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 2 ek
tej 2.5 dl
krémsajt 20 dkg
szerecsendió 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint