Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell burgonyabundában

Csirkemell burgonyabundában
Csirkemell burgonyabundában
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíthető akár disznóhúsból is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csirkemelleket hosszában szeleteljük, ha nagy szeletek, akkor félbe is vágjuk őket, mert úgy könnyebb kisütni. Utána ízlés szerint sózzuk.
  2. Elkészítjük a masszát: a nyers krumplit vastag lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, petrezselyem zöldet (apróra vágva), tejfölt, zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük.
  3. Forró olajban sütjük ki a húst.
  4. Belerakjuk a masszába, az olajba úgy helyezzük, hogy az alsó rétegen is bőven legyen a krumplis masszából, majd a tetejére is rakunk még. Aranysárgára sütjük mindkét oldalát.
  5. Még forrón reszelt sajtot rakunk a tetejére.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 586
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplibundás csirkemell, csirkemell burgonyás masszában, reszelt krumplis bundában sült csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1211
csirkemell filé 60 dkg
0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
tojás 3 db
teljes kiőrlésű liszt 25 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
tejföl 4 dl
fokhagyma 4 gerezd
sajt 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl