Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell citromos-spenótos mártással

Csirkemell citromos-spenótos mártással
Csirkemell citromos-spenótos mártással
43 perc / előkészület: 20 perc főzés: 23 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mártást ízesíthetjük egy kis citromlével is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet mossuk, szárazra töröljük. A forró olajban oldalanként 4-4 percig sütjük.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük. A hagymát és a fokhagymát a pecsenyezsírban megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk. Felöntjük a borral és a levessel. Felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük. A húst visszatesszük és alacsony hőfokon kb. 12-15 percig főzzük.
  3. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, lecsepegtetjük. A citromszeleteket és a spenótot a húshoz adjuk, és további 2-3 percig főzzük.
  4. A fenyőmagot egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
  5. A tojássárgát elkeverjük a tejszínnel. A serpenyőt a hússal együtt levesszük a tűzről. A húst kivesszük. A tejszínes tojássárgához keverünk 2 ek-nyit a forró mártásból, majd a maradék mártáshoz öntjük és elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. Fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 534
elküldve: 2
receptkönyvben: 139
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1948 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell parajos-citromos mártással, csirkemell tejszínes spenótmártásban, spenótos-tejszínes csirke citromosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cezar 07
Cezar 07 Tue, 2012-04-17 21:35

Hú de jól hangzik! Mentettem! Esetleg valami köretet szoktál csinálni hozzá?

460
csirkemell filé 2 db
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 0.5 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 0.5 evőkanál
fehérbor 60 ml
szárnyas alaplé 200 ml
spenót 250 g
citrom 0.25 db
tojássárgája 1 db
főzőtejszín 2 ek
fenyőmag 1 ek