Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell csíkok Enzo módra

Csirkemell csíkok Enzo módra
Csirkemell csíkok Enzo módra
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben egy futárszolgálattól rendeltünk ezen a néven ételt. Kipróbáltam (valami hasonlót szerettem volna), és a családnak jobban ízlik mint az eredeti. Azóta tőlem kérnek ilyet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mi mindig rizzsel esszük, de lehet, hogy más, nem markáns ízű köretet is elbír.
Ha valakinek egyszerűbb, elkészíthető úgy is, hogy a sajtmártást külön készítjük el, és összeforraljuk a pirított húscsíkokkal. Így többet kell mosogatni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony, keskeny csíkokra szeljük, enyhén fűszerezzük  sóval, borssal.
  2. Állni hagyjuk, míg a sajtokat lereszeljük. (Esetleg a köretnek valót elkészíthetjük, pl. a rizst feltesszük főni.)
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a húscsíkokat, és hirtelen, fehéredésig pirítjuk.
  4. Utána fűszerezhetünk (kis ételízesítő, ha valaki szereti), és saját levében, amit enged, fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Zsírjára pirítjuk, a lisztet rádobjuk, elkeverjük, és kevés vízzel simára forraljuk. Higítjuk még tejjel, és felforraljuk.
  6. Beletesszük a reszelt sajtokat, ha elolvadtak kellő sűrűségre higítjuk tejjel vagy tejszínnel.
  7. Átforraljuk, ha kell még ízesíthetjük, bár a sajtoktól elég sós. Rizzsel a legfinomabb.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 428
elküldve: 2
receptkönyvben: 288
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtszószos csirkemell, tejszínes csirkemell sajtszószban

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2012-04-18 00:11

Már sokadszorra készítettem el ezt az ételt, de mindig sikere van. Én csak ementali sajtot használok, mert a füstöltet férjem nem szereti, de így is isteni finom. Rizzsel v. tésztával, teljesen mindegy, mert mindenhogy isteni! A név pedig tök jó, férjemnek egyenlő volt az Enzo Ferrarival, így mikor elsőre készítettem, meg sem kérdezte, hogy ez kb. milyen étel, csak rávágta, hogy "mivel Enzo, rossz nem lehet, igen ezt készítsd" LoL
Köszi a receptet;)
Üdv: Saci

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-04-07 06:27

De nem volt füstölt sajtom,mert a szétszórtságom miatt totál elfelejtettem:)
Szoktam magam kiröhögni a konyhában,na ez az eset is jó alkalom volt erre:)
De írtam már,így is mennyei fincsi lett,háta még füstölt sajttal lesz,és ha még feltuningolom füstölt szalonnával...ami mindig van otthon,mindig!hmmmm

z1
z1 / z1 Fri, 2011-04-08 20:19

Kedves Geleva & Szneki!
Azt hiszem, még mindig másról beszélünk.
A szalonnából csak a füst íz kell.
Mondok egy idevágó rém egyszerű példát.
Szóval pl. egy füstölt sajtmártáshoz, egyáltalán nem kell füstölt sajt!
...csak a szalonnazsír.
Z.

z1
z1 / z1 Wed, 2011-04-13 17:08

Kedves Éva!
Hát persze, hogy nem odavaló!!!
De ahogy mondani szokták: ...a szükség törvényt bont.
Ha hiszed, hanem nem, nem veszed észre rajta a szalonnaízt.
Csak a füstöst, ami akár a sajt íze is lehet. ( ...ne )
Z.
ui: Őszintén, szerinted kapsz itthon jó minőségű, erősen füst ízű sajtot?
Én tudom a választ...

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-13 17:46

Kedves Z!
Őszintén???...szerintem jó ízű, kellően pácolt és füstölt szalonnát sem! :-)))
De hát, abból gazdálkodunk, amink van! :-)
Üdv.: Éva

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-04-06 21:52

Z!
Elég frappáns ötlet,és ha ti "bent" ezt napi szinten alkalmazzátok,akkor működőképes is:)
Köszi a tippet!
Zska

z1
z1 / z1 Wed, 2011-04-06 20:26

Kedves Geleva ill. Zsuzsika!
Előbbinek bocsi, hogy másnak címezve belebeszélek.
Utóbbinak pedig azt javasolnám, hogy, ha nincs füstölt sajtja otthon, akkor a füstölt szalonna kiolvasztott zsírján indítsa el az ételt.
Sokkal füstösebb ízt érhet így el.
Mi "bent" ezt napi szinten alkalmazzuk.
Kegyes csalás...
De azért a mennyiséggel vigyázni kell, nehogy nagyon "szalonnás" legyen pl. egy füstölt sajtmártás.
Z.

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-06 21:17

Kedves Z!
Szólj csak bele! Sőt, láss el bennünket még ilyen jó és hasznos tanácsokkal.
Bár ennél az ételnél pont a vaj, tejszín és a sajtok adják meg a selymes, krémes ízt és a harmóniát. Nem tudom milyen lenne szalonnazsírral (nekem kicsit vadúl hangzik), de lehet, hogy nem rontja el. Az ötletet köszönjük szépen, alkalmazom majd alkalomadtán.
Üdv.: Éva

z1
z1 / z1 Thu, 2011-04-07 03:57

Félreértettél.
Az összetevők nem kell, hogy kimaradjanak, ( sőt! ) csak a sorrend változik.
Nem a vajon pirítasz, azt csak a végén teszed hozzá, a tejszínnel együtt.
De mindennek nincs is jelentősége akkor, ha a Zsuzsinak van otthon füstölt sajtja:)
Z.

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-04-07 08:10

Szia Z!
Értettem én, csak ezekhez a hozzávalókhoz tartom kicsit markánsnak.
A tanácsodat nagyon ötletesnek tartom...gazdálkodj azzal amid van és használd fel okosan...
Praktikus amit írtál és biztos élni fogok vele, ha valamihez "elnézem" a hűtő tartalmát. :-)))
Mégegyszer köszi!
Zsuzsi! - Te légyszi' vegyél füstölt sajtot! :-DDD
Szép napot: Éva

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-04-06 19:28

Kedves Geleva!
ma elkészítettem a receptedet,de hogy:)nagyon elcsesztem,mivel azt hittem hogy van otthon füstölt sajt,majd mikor benéztem a hűtőbe,rájöttem ez nem is igaz,hisz betettem a páromnak a minap,azt vitte a reggelijéhez:)
Így trappista sajtból,és szárított parmezánból csináltam,de így meg már nem ugyanaz,szóval érted:)
De finom lett:)de legközelebb füstölt sajttal csinálom,hisz az a recept lényege:)
Ja ennek tetejébe kockára vágtam véletlen a husit(bár ennek nincs jelentősége),és a fűszerezésbe egy csipet szerecsendiót is tettem,de ezúton is köszi az alapötletet!
Üdv.:Zsuzsi:)

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-06 19:45

Kedves Zsuzsi!
:-))) - Nagyon szívesen az alapot :-), szerintem nem is rontottad el :-), így akartad!!! :-)))- ezt kell mondani ilyenkor! :-) Valóban a füstölt sajt a lényege, az adja meg a különleges, kicsit pikáns ízét,...majd legközelebb. De ne búslakodj, szerintem a "csirkemell kockák nem Enzo módra" nagyon is megkívánja a szerecsendiót is. :-))) és bizti fini is lett. Lehet, hogy én is kipróbálom és "Enzo, Zsuzsi módra" lesz a neve. ;-)))
Üdv., szép estét: Éva

Flower of Hope
Flower of Hope Thu, 2011-02-24 10:33

nekem ez az egyik kedvenc ételem, tejszínes sajtos husika rizzsel :) gyakran készítem, szinte pontosan ugyanígy.

432
csirkemell filé 70 dkg
füstölt sajt 20 dkg
trappista sajt 10 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 1 csapott ek
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl