Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell curry-s tejszínes gombával

Csirkemell curry-s tejszínes gombával
Csirkemell curry-s tejszínes gombával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először kacsintgattam erre a receptre, még nem ismertem a curryt. Sokáig kerülgettük egymást, mire úgy döntöttem kipróbálom. Fenséges finom, azóta a család  kedvenc ételei közé került.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell szeleteket nagyon enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pici olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd egy tűzálló edénybe tesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a szeletekre vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd rátesszük a szeletelt gombát, kicsit fűszerezzük.
  3. A lisztet összekeverjük a paradicsompürével, a tejszínnel, felengedjük a húslevessel, majd a félig puha gombára öntjük. Kóstoljuk meg, kell-e még fűszerezni. Amikor besűrűsödött, épp csak rottyan néhányszor, ráborítjuk a húsra. 
  4. Kb. 30-40 percig még sütjük 200 fokon.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 720
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirke, curry-s csirkemell gombával, gombás hús tejszínesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

388
csirkemell filé 80 dkg
sűrített paradicsom 10 dkg
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 3 db
főzőtejszín 2 dl
curry por 1 teáskanál
csirke alaplé 5 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint