Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell Diana módra

Csirkemell Diana módra
Csirkemell Diana módra
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami fogyókúrás, könnyű vacsorát szerettem volna készíteni. Salátával tálaltam.
Váncsa István Ezeregy receptjéből származik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a 1,5 ek vajat.
  3. A csirkemellek mindkét oldalát 4-4 perc alatt pirosra sütjük. Amikor a hús megsült, tálba szedjük.
  4. A visszamaradt zsiradékba belekeverjük a dijoni mustárt, a konyakot, a petrezselymet, a snidlinget, a fél citrom levét és a tyúkhúslevest.
  5. Jól összekeverjük és 1-2 perc alatt összefőzzük. Majd fél ek vajat hozzáteszünk, és simára keverjük. 
  6. A szaftot a húsra locsoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 126 314
elküldve: 6
receptkönyvben: 1 410
elkészítve: 17/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mustáros-konyakos csirkemell

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katoca
Katoca Mon, 2011-11-14 13:53

Sziasztok!
Megcsináltam a hétvégén, de nekem annyira nem jött be.
A citrom és a mustár már túl sok volt, de ha ezeket kihagyjuk akkor viszont oké.

gabicika
gabicika Sat, 2011-07-30 20:06

Szuper kaja!!! Holnap ez lesz az ebed rizibizivel. Köszi a tippet. Mar nem tudtam mit fözzek, de szerintem a ferjem el fog ajulni. Elsö olvasasra epp olyan kaja amit nagyon fogunk szeretni.

zsoka horvath
zsoka horvath Sat, 2010-12-25 14:03

Beácska! Ma hirtelen ötlettől vezérelve elkészítettem ezt az ételt.Konyak,snidling ugyan nincs itthon,de ezek
híján is nagyon finom lett.Legközelebb felkészülve újra megcsinálom.Köszönet érte.
Üdvözöl:Zsóka

Kooperatív Pufi
Kooperatív Pufi Fri, 2010-12-10 13:32

Tegnap este ezt készítettem vacsora gyanánt, nagyon finom volt, köszönöm a receptet! Fél óra alatt kész voltam vele, pedig közben még egy fokhagymakrémlevest is összeütöttem! :-)

kata1986
kata1986 Tue, 2010-07-13 10:48

Nagyon jól hangzik, én is meg fogom csinálni, csak konyak nélkül én is.
Viszont a csirkemelleket oldalanként 1 percig kell sütni és akkor lesz finom puha. Elég neki, a Tv paprikán mondták, én azóta mérem az időt és úgy sütöm, és nem megy ki belőle lé, szaftos marad, és nem lesz nyers sem. Isteni lesz így!

cseresznye6652
cseresznye6652 Tue, 2010-06-08 20:38

Én konyak nélkül készítem el már sokadik alkalommal.A család egyik kedvence lett.Köszönöm a receptet!cseresznye

bugalenke
bugalenke Fri, 2010-05-21 01:57

Sziasztok! Főzés közben a szesz elillan az ételből, csak az aromája marad meg. Egyáltalán nem árt senkinek, csak jó ízt ad az ételnek. Nem kell tőle félni, de nyugodtan el is hagyható. Attól még finom is lehet!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2010-03-26 20:23

A konyak muszáj bele? Én nem szeretem, és nem is tartunk itthon konyakot. Még ha csak 2 ek. is kell bele. Vagy mekkora a legkisebb kiszerelése, amit lehet kapni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-08-24 12:54

Ezt meg lehet csinálni csirkemell helyett a csirke más részéből is (pl.combból)?

Beacska
Beácska / Beacska Thu, 2009-08-27 19:49

Szia,

Szerintem a comb is megfelelő, csak kis méretűeket vegyél, illetve a csont mellett vág be, hogy jól átsüljön.

Bea

290
csirkemell filé 70 dkg
napraforgó olaj 1.5 ek
vaj 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
dijoni mustár 2 kávéskanál
konyak 2 ek
petrezselyem 3 ek
snidling 3 ek
szárnyas alaplé 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint