Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban

Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban
Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, gyors vacsora.


hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk-borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
  2. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, a húst a hagymával és a sárgarépával együtt a vajban megpirítjuk. Húslevessel és borral felöntjük.
  3. Lefedve, lassú tűzön, kb. 30 perc alatt puhára dinszteljük. A csirkemelleket kivesszük.
  4. A mártáshoz a megmaradt főzőlevet paszírozzuk, a tejszínnel felöntjük, és kb 10 percig főzzük. Sóval és Cayenn borssal ízesitjük.
  5. A  gombát vajban megpirítjuk, és a szószba tesszük.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 49 912
elküldve: 8
receptkönyvben: 804
elkészítve: 23/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell fehérboros-tejszínes-gombás mártással

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Tue, 2014-03-25 18:11

Sziasztok! Látom, rizzsel készült a recept. Mit gondoltok, tésztához (színes orsó) is passzolna? Köszi

Typer
Typer Sun, 2012-08-12 10:34

Szia Glaser!
Ezt a receptedet rendszerint készítem,mert a páromnak nagyon ízlik.
Ahol dolgozom ott is szoktam csinálni és mindig elfogy annyira ízlik nekik sőt még a gyerekeknek is.
Gratula a recepthez.

Szia Glaser

linka85
linka85 Tue, 2011-12-20 15:45

Ma elkészítettem. Nagyon-nagyon finom lett. Köszi a receptet.

nagyat
nagyat Tue, 2011-12-06 11:32

Ajánlom mindenkinek, rendkívül finom és nagyon egyszerű elkészíteni.

nika82
nika82 Thu, 2011-12-01 21:26

szia!Milyen vajat használsz hozzá?Légyszíves írd meg nekem!Köszönöm!Üdv.:Móni

glaser
Glaser / glaser Thu, 2011-12-01 22:39

Szia Moni! Egyszerü vajat hasznalok, semmi különöset, amely a reggeli zsemlere is jo. Üdv: Maria

KNPipi
KNPipi Thu, 2010-06-03 16:41

hahó! nagyon köszi a receptet, isteni finomra sikeredett!!!!!! Nagyon ízlett a családnak!

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Wed, 2010-06-02 16:39

Még egy kérdés. Miért kell lisztbe forgatni? Csak azért kérdem, mert azon gondolkodom, hogy csíkokra vágott csirkemellből készítem el. Azért azt is forgassam bele előtte lisztbe? És gondolom akkor dinsztelni is rövidebb ideig kellene. Vagy hülye ötlet csirkemellcsíkocskákból készíteni? :P
Amúgy köszi a gyors választ az előző kérdésekre. :)

glaser
Glaser / glaser Wed, 2010-06-02 17:08

ha csirkemellcsikocskakbol keszited, akkor egy kicsit idöigenyes lesz neked minden darabocskat kiszedni, hogy atpasszirozd a fözölevet, en nem keszitenem ezt a receptet huscsikokkal, de ha teged nem zavar, hogy a martas darbos lesz a sargarepatol es a hagymatol, kiprobalhatod ugy is, persze akkor rövidebb ideig dinszteld.
Hogy miert kell lisztbe forgatni a hust, hat gondolom szebben lehet a hust megpiritani es persze süriti a martast is.
Üdv. Maria

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Wed, 2010-06-02 15:32

Kedves Glaser!

Nem sűrűn forgolódom a konyhában, de ezt a receptet szívesen elkészíteném ma estére, a páromnak. Azonban nem értem ezt a mondatot: "A mártáshoz a megmaradt főzőlevet paszírozzuk, a tejszínnel felöntjük, és kb 10 percig főzzük." Mi az a paszírozás? A húslevest pedig helyettesíthetem húsleveskockával is? Hogyan? Mennyi vízben kell egy kockát feloldanom és abból felhasználni 125 ml-t?
Köszi előre is!

Üdv,
Viki

glaser
Glaser / glaser Wed, 2010-06-02 16:08

szia Viki! A megmaradt fözölevet ( hagymaval es sargarepaval együtt), egy szüröbetettel ellatott kezzel forgathato passzirozon attörjük, hogy sima, kremes martast kapjunk. Ha nincs passzirozod, püresitheted a fözölevet egy botmixerrel, aztan jö hozza a tejszin. A huslevest helyettesitheted leveskockaval is, forro vizben feloldani, a mennyiseget sajnos nem tudom, mert en nem hasznalom.
Üdv Maria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-09-03 09:46

Nagyon jó kis recept, hét végén feltétlenül kipróbálom.

500
csirkemell filé 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 csapott ek
vaj 60 g
vöröshagyma 1 kis db
sárgarépa 1 db
csirke alaplé 125 ml
fehérbor 125 ml
főzőtejszín 100 ml
0 ízlés szerint
cayenne bors 1 csipet
csiperkegomba 150 g
vaj 20 g